9

ODGOVOR NA BMW X4: Mercedes najavljuje GLC Coupe

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Nakon što je relativno skoro predstavio potpuno novi SUV model pod nazivom GLE Coupe, Mercedes nastavlja sa proširenjem game, prikazujući u Šangaju koncept takođe potpuno novog automobila, koji će poneti serijsku oznaku GLC Coupe.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Ovaj koncept jeste svojevrstan odgovor Mercedesa na BMW-ovo predstavljanje modela X4, koji je praktično otvorio potpuno novi segment kompaktnih SUV „kupea“ sa četvoro vrata. Otuda i ne čudi „stajling“ GLC Coupe, koji umnogome podseća na nedavno prikazani GLE Coupe.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Dužine 4727 mm, širine tačno 2 metra i visine 1592 mm, Mercedes GLC Coupe je i duži i širi, ali i niži od svog direktnog rivala, BMW X4, a veće mu je i međuosovinsko rastojanje (za 17 milimetara). Koristi Mercedesovu modularnu MRA platformu, na kojoj se nalazi i C-klasa.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Za pogon koncepta odabran je 3,0-litarski V6 twin-turbo benzinac od 367 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta, koji je osetno snažniji od najsnažnijeg BMW X4 u ponudi, verzije xDrive35i. No, treba reći da će ovaj motor, u serijskoj formi, pokretati zapravo GLC 450 Coupe AMG.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Snaga se putem nove, devetostepene automatske transmisije 9G-Tronic, prenosi na sva četiri točka, u sklopu Mercedesovog 4MATIC pogonskog sistema…

TopSpeed Team

Tagovi: amg, bmw x4, gle, mercedes-benz glc coupe
Popularni komentari
 • M
  Milan

  Volim Mercedes auta i postujem BMW-a. Al praviti SUV koji je manji od prosjecnog SUV-a pa onda kupe verzije je cista glupost. X3 i GLK su pogodak ali ovo je cisto prese***anje.

 • N
  NoName

  Nekad je BMW kopirao Mercedes a sad Merceded kopira BMW…

 • t
  tobiramaduke97

  Zadnji deo kao kod pasata inace je ok 🙂