0

STIGAO U SRBIJU: Pretpremijerno predstavljen FIAT 500X

Foto: FAS

Foto: FAS

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) zvanično je najavila i novo ime kompanije, koja će se od sada zvati FCA Srbija d.o.o. Kragujevac (FCA Serbia d.o.o. Kragujevac), u skladu sa prošlogodišnjim uspešno okončanim spajanjem kompanija FGA i Chrysler.  Ovo je najavljeno tokom događaja organizovanog u italijanskoj ambasadi u Beogradu, povodom svečanog predstavljanja novog modela, FIAT 500X, na srpskom tržištu. Ovoj pretpremijeri prisustvovalo je preko 150 uglednih zvanica, uključujući ambasadora Italije u Beogradu, Giuseppe Manzoa, zvaničnike Vlade, predstavnike poslovnih asocijacija i mnogih drugih uglednih gostiju.

FIAT 500X predstavlja novi kompaktni krosover iz porodice 500, koji obeležava evoluciju brenda, kao dodatni izraz tehnološke zrelosti.

Kompanija FCA Srbija, najveći je izvoznik i investitor, koji odgovorno posluje u Srbiji i predstavlja pouzdanog partnera, od samog dolaska u Srbiju, pa sve do danas. Kao deo velike multinacionalne kompanije, FIAT Chrysler Automobiles, imamo veliku obavezu i odgovornost da zadovoljimo potrebe tržišta. Proširenje portfolija kompanije izuzetno je važno za korporaciju i stoga nam je čast da ovom prilikom predstavimo novi model Fiat 500X.“, rekla je gospođa Silvia Vernetti Blina, generalni direktor kompanije FCA Srbija.

Fiat 500X predstavlja savršen spoj tradicionalnog modela Fiat 500 sa modernim. Fiat 500X postoji u dve verzije. Prvu karakterišu prepoznatljivi, elegantni stilski detalji, a predviđena je za mlade, dinamične i gradske kupce. Druga verzija, poseduje izrazito više terenski izgled i opremu i idealno je rešenje za ljubitelje odmora i aktivnosti na otvorenom.“ rekao je Umberto Iannuccelli, komercijalni direktor kompanije FCA Srbija i dodao „Ovom prilikom želim da Vas pozovem na Međunarodni salon automobila na Beogradskom sajmu, gde će svi posetioci imati priliku da se pobliže upoznaju sa spektrom modela iz našeg bren portfolija – FIAT, Alfa Romeo, Jeep, FIAT Professional.

FIAT 500X kombinuje udobnost sa visokim performansama. Model 500X dolazi u dve verzije: prva, u nivoima opreme Pop, Popstar, Lounge poseduje osoben, elegantan stil i namenjena je mladim, dinamičnim i urbanim kupcima. S druge strane, druga verzija u Cross, Cross Plus nivoima opreme poseduje izgled i tehnologiju koji su karakterističniji za terenca i idelano je rešenje za one koji slobodno vreme vole da provode na otvorenom.

Model FIAT 500X biće zvanično predstavljen na 52. Međunarodnom salonu automobila, koji će se održati na Beogradskom sajmu od 20. do 29. marta.

Izvor: PR FIAT Automobili Srbija

Tagovi: fca, fiat 500x, italija