6

SAMO ZA ODABRANE: Motocikl Yacouba Feline One za 250.000 evra! (VIDEO)

Foto: Yacouba

Foto: Yacouba

Da nisu samo četvorotočkaši idealni za prezentacije futurističkih koncept vozila, potvrđuje i dizajner Yacouba Galle, koji je inače poznat po svojim „kreacijama“, a ovih dana je prikazao motocikl pod nazivom Feline One, koji bi na tržištu trebao da se pojavi tokom 2016. godine.

Foto: Yacouba

Foto: Yacouba

Srce projekta čini trocilindarski, četvorotaktni motor, zapremine 801 ccm, koji oslobađa oko 170 konjskih snaga, što je i više nego dovoljno, imajući u vidu da je ceo motocikl težak svega 155 kilograma. To je postignuto obilnom upotrebom ugljeničnih vlakana, titanijuma, kao i specijalne legure aluminijuma, koja se koristi u avio-industriji.

Foto: Yacouba

Foto: Yacouba

Takođe treba napomenuti da su čak i opruge na prednjim, kao i na zadnjem amortizeru, izrađene od ugljeničnih vlakana. Naravno, ne treba ni spominjati da su i naplaci i „oklop“ izrađeni od karbona…

Foto: Yacouba

Foto: Yacouba

Ono što je interesantno jeste kočioni sistem, koji napred poseduje čak četiri diska, prečnika 230 milimetara i dve četvoroklipne čeljusti, dok se pozadi nalazi jedan disk, prečnika 220 mm.

Foto: Yacouba

Foto: Yacouba

Ipak, ovaj motocikl ne treba shvatiti kao nešto više od poluserijske verzije, budući da će biti napravljen u svega 50 primeraka, a zbog upotrebe visokih tehnologija i materijala, cena jednog primerka iznosiće oko 250.000 evra!

TopSpeed Team

Tagovi: karbon, motocikl, motor, yacouba feline one
Popularni komentari
 • Z
  Zoran Zatezalo

  Davno nista ruznije nisam video…

 • М
  Моторциклиста

  Ružan ko lopov.

 • n
  nik

  NEMA 4 DISKA NAPRED NE 2 VENTILIRAJUCA!!!

  Redakcija TopSpeed:

  Brakes include 4 x 230mm discs, with 4-pistons calipers (front) and 220mm disc (rear) while the bike sits on a wheelbase measuring 1400mm and dry weight stands at 155 kgs.

  Zvanično PR saopštenje…