2

CAREVO NOVO ODELO: Brabus B63S 700 6x6

Foto: Brabus

Foto: Brabus

Svojevrsno nadmetanje između „tjunera“ koji prerađuju skupocene Mercedesove automobile, nastavljao se i u klasi terenaca, tačnije, kod jedinstvenog modela G63 AMG 6×6. Pre nekog vremena, već smo predstavili Mansory verziju, a nedavno je Brabus „ušminkao“ svoju verziju Brabus B63S 700.

Foto: Brabus

Foto: Brabus

U odnosu na prvobitni B63S, „novi“ Brabus se sada može pohvaliti jedinstvenom kombinacijom crnog i crvenog karbona, tačnije, delova od ugljeničnih vlakana, kao što su blatobrani na prednjim, ali i zadnjim točkovima, ekstraktori vazduha, pa i deo haube na kojem se nalazi usisnik vazduha za interkuler.

Foto: Brabus

Foto: Brabus

Uporedo s tim, i enterijer ovog „čudovišta“ je „ukrašen“ crveno-crnom kombinacijom najkvalitetnije kože, a nisu zaobiđene ni karbonske aplikacije, koje su, ipak, znatno diskretnije nego li one na spoljašnjosti vozila.

Foto: Brabus

Foto: Brabus

Inače, B63S 700 pokreće 5,5-litarski V8 biturbo, koji je sa serijskih 545 konjskih snaga, pojačan na čak 700 „konja“ i 960 Nm obrtnog momenta, koji se isporučuju na svih šest točkova. To je dovoljno da ovaj „golijat“ od gotovo četiri tone, do 100 km/h stigne za 7,4 sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski limitirana na 160 km/h, pre svega zbog ogromnih off-road pneumatika, prečnika 37 inča!

Izvor: Brabus

Tagovi: 6x6, Brabus B63S, mansory, mercedes g63 amg
Popularni komentari
  • S
    Sax

    Top gear ga je lepo provozao u dubaiju

  • B
    Baķi

    Šteta što je Limitirana Brzina na 160 km/h !