3

POČETAK PRODAJE: Novi Jeep Renegade (VIDEO)

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Velike televizijske stanice i sajt www.jeep-official.it počele su s emitovanjem reklame povodom početka prodaje novog Jeep Renegade, a koji je ujedno i prvi automobil grupe Fiat Chrysler Automobiles koji označava ulazak ovog brenda na segment malih SUV vozila. Baziran na konceptu agencije Frame Communication i razvijen od strane agencije Leo Burnett, ovaj video klip predstavlja niz izražajnih slika predela i lica čiji značaj prevazilazi teritorijalne granice. Polaznu tačku predstavlja pesma, koju je specijalno za ovu priliku napisao i izveo Victor, mladi pevač u usponu.

Sloboda, autentičnost, strast i želja za istraživanjem novih horizonata menjaju pravila koja trenutno važe: to su osobine koje poseduje i novi Jeep Renegade, mali svetski putnik koji menja pravila i koji će sigurno doprineti sve većem rastu prodaje ovog brenda u Evropi: +48,1% procenata u julu i +45,2 procenata u avgustu. Takođe, Jeep je zabeležio porast prodaje od 21.700 automobila u prvih osam meseci 2014. godine, što je 44,7% više nego u istom periodu 2013. godine.

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Proizveden u modernizovanoj fabrici SATA u Melfiju (pokrajina Bazilikata), sa prodajom u preko 100 zemalja širom sveta uključujući i SAD, novi Jeep Renegade poseduje jak stilski karakter i idealnu veličinu kako za gradsku tako i za terensku vožnju. Glavne karakteristike ovog modela su vodeće terenske performanse u svojoj klasi, odlično ponašanje u drumskoj vožnji, ekskluzivni devetostepeni automatski sistem prenosa, motori koji omogućavaju ekonomičnu potrošnju goriva, kao i širok spektar bezbednosnih sistema.

Foto: Jeep

Foto: Jeep

U EMEA regionu (Evropa, Bliski istok i Afrika), novi Jeep Renegade biće dostupan u punom obimu, sa četiri različite varijante – Sport, Longitude, Limited i Trailhawk – što predstavlja ukupno 12 ekonomičnih kombinacija pogonskih agregata uz mogućnost izbora između benzinskih i turbo dizel motora koji će biti dostupni na konfiguracijama sa pogonom na sva četiri točka ili samo na prednjim točkovima. Linija motora dostupna u EMEA regionu sastoji se od dva MultiAir2 i jednog E.torQ benzinskog motora, kao i dva MultiJet II dizel motora. Ponuda menjača podrazumeva izbor između dva manuelna menjača, jednog sistema prenosa sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT) i prvog 9-stepenog automatskog menjača u ovom segmentu.

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Ponuda za model Renegade osmišljena je tako da ispuni zahteve različitih klijenata na svim tržištima u kojima će biti u prodaji. Kompletna paleta, uključujući i kompletnu liniju pogonskih agregata, biće postepeno puštana u prodaju od momenta lansiranja pa do kraja prvog kvartala 2015. godine. Cena, koja će neznatno varirati od tržišta do tržišta, u Evropi će krenuti od manje od 20.000 evra, i neće se mnogo razlikovati širom regiona.

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Ekskluzivna limitirana serija „Opening Edition” pridružiće se paleti modela Renegade tokom početne faze prodaje. Baziran na najboljoj varijanti, modelu Limited, „Opening Edition“ će biti dostupan i kao 4×2 i kao 4×4 varijanta. Biće u punudi isključivo u dve kombinacije boja: Alpski bela sa krovom u crnoj boji, ili Omaha narandžasta sa crnim krovom. Ekskluzivne dijamantski obrađene 18-inčne felne i posebni amblem upotpunjuju jedinstven izgled modela „Opening Edition“.

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Ponuda motora na seriji Opening Edition uključuje 1,6-litarski MultiJet II dizel motor od 120 ks sa manuelnim menjačem od šest brzina u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima, 2,0-litarski MultiJet II motor od 140 ks sa manuelnim menjačem sa šest brzina i pogonom na sva četiri točka, i 1,4-litarski MultiAir2  benzinski motor sa 140 ks sa manuelnim menjačem od šest brzina i pogonom na prednjim točkovima.

Izvor: Fiat Automobili Srbija/TopSpeed

Tagovi: jeep renegade, limited, trailhawk
Popularni komentari
 • s
  sale

  Od kako ga je uzeo Fiat pod svoje,tj Markijone ,Jeep dozivljava ponovo svoju renesansu.
  Svaka Im cast. Bas kao i Maserati

 • G
  Goran

  Ružan je malo je reći.