0

HYUNDAI U OFANZIVI: Zvanično predstavljen novi i20

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Baš kao što je i najavljivano, Hyundai je upravo predstavio novu generaciju modela i20, koja će svoj zvaničan debi pred publikom, imati na Salonu automobila u Parizu. Prema prvim informacijama, novi i20 u prodaji će se naći početkom 2015. godine, i to u verziji sa petoro vrata, dok će model sa troje biti predstavljen nešto kasnije.

Kako navode u Hyundaiju, najveće razlike u odnosu na prethodni model, pored već očiglednog eksterijera, jesu u unutrašnjosti, koja je sada kvalitetnija, bogatije opremljena, a istovremeno nudi i više prostora. Spoljašnji izgled je zapravo interpretacija Hyundaijevog “Fluidic Sculpture 2.0” dizajnerskog pravca, koji je nedavno demonstrirao i novi i10.

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Ono što je važno naglasiti jeste da se ovaj i20 sada nalazi na potpuno novoj platformi, sa 45 milimetara većim međuosovinskim rastojanjem, što ne samo što povećava unutrašnji prostor, već obezbeđuje i veću uzdužnu stabilnost vozila. Prtljažni prostor je neznatno povećan, te sada pruža 320 litara zapremine.

Kada je reč o motorima, tu nekih velikih novina ne bi trebalo da bude, već će se novi i20 uglavnom “osloniti” na postojeću ponudu agregata. Očekuje se 1,2-litarski benzinac od 85 KS, 1,4-litarski benzinac od 100 “konja”, kao i 1,4-litarski CRDi dizel od 90 konjskih snaga. Postoje indicije da bi se kasnije mogao “priključiti” i model sa 1,0-litarskim trocilindarskim motorom koji je predstavljen kod i10.

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Od luksuznijih stvari koje se mogu videti na spisku dodatne opreme, i20 će nuditi veliki panoramski krov koji će imati i opciju otvaranja, a tu je i kamera za vožnju unazad, kao i prednje i zadnje svetlosne grupe izrađene u LED tehnologiji. Početne cene nove generacije i20 još uvek nisu objavljene, ali se već sada zna da će biti nešto više u odnosu na aktuelni model, tj. da će startovati iznad 10.000 evra u zemljama EU.

Izvor: Hyundai/TopSpeed

Tagovi: hyundai i20