0

I DALJE NA VRHU: Loeb i Peugeot 208 T16 Pikes Peak najbrži na Goodwoodu! (VIDEO)

Foto: Goodwood.co.uk

Foto: Goodwood.co.uk

Sebastien Loeb i dalje je neprikosnoveni „kralj brzine“ kada je reč o „reli“ nastupima, tačnije, trkama na kojima se meri ukupno vreme. Nakon najuspešnije WRC karijere u istoriji, a zatim i fantastičnog nastupa na američkom Pikes Peaku, Loeb se ove godine pojavio i na Goodwood Festival of Speed, u istom Peugeotu 208 T16 Pikes Peak, kojim je postavio nov rekord u američkoj „trci do oblaka“.

Nedeljno popodne na Goodwoodu bilo je rezervisano za „specijalitet“ – obračun Loeba u Peugeotu i veterana GT1 šampionata, Nemca Michael Bartelsa u Maseratiju MC12 Goodwood Cent 100. Pobeda je pripala Francuzu, koji je Goodwood Hillclimb odvezao za svega 44,6 sekundi, što je bilo za 1,22 sekunde brže od Bartelsovog rezultata, a ujedno i šesto najbolje vreme ikada postavljeno na ovoj stazi. Kompletne rezultate možete pogledati OVDE.

Foto: Dominic James/Goodwood.co.uk

Foto: Dominic James/Goodwood.co.uk

Podsećanja radi, i prošle godine je Peugeot 208 T16 Pikes Peak bio najbrži, s tim da je za upravljačem bio Gregory Guilvert, koji je ostvario vreme od 45,86 sekundi, identično onom koje je te godine postavio i Nick Heidfeld u prototipu Lola B12/60-Toyota.

Izvor: Goodwood.co.uk/TopSpeed

Tagovi: goodwood, peugeot 208 t16 pikes peak, sebastien loeb