2

PORODICA SE ŠIRI: „Uhvaćen“ prototip Fiata 500X!

Foto: SB-Medien

Foto: SB-Medien

Fiatova „porodica“ modela 500 nastavlja da se širi, a nakon modela 500L, koji se proizvodi u Srbiji, sledeći na redu jeste „pravi“ krosover koji bi trebao da ponese naziv 500X. Prototip ovog modela već je uveliko u fazi testiranja, a ovih dana, gotovo serijska verzija, doduše još uvek „maskirana“, primećena je na putevima u okolini Torina.

Foto: SB-Medien

Foto: SB-Medien

Podsećanja radi, 500X će deliti platformu sa nedavno predstavljenim Jeepovim modelom Renegade, budući da je Fiat postao većinski vlasnik Chrysler korporacije, a samim tim i brenda Jeep.

Foto: SB-Medien

Foto: SB-Medien

Od pogonskih jedinica, na evropskom tržištu će se gotovo sigurno pojaviti 1,4-litarski MultiAir turbo, kao i 1,6-litarski Multijet II turbodizel agregat, dok će američko tržište verovatno dobiti i 2,4-litarski benzinac MultiAir2 Tigershark, kao i snažni 2,0-litarski Multijet II turbodizel, koji se već nude u Jeep Renegade modelu.

Izvor: Worldcarfans.com/TopSpeed

Tagovi: fiat 500x, jeep renegade
Popularni komentari
  • A
    Ala

    Smorise ovi sa ovim 500 veszijama. Obozavam Fiat, pre svega italijanska auta, ali vise smorise. Bolje da su stavili da se novi Punto Evo pravi kpd nas, Grande Punto, Bravo ili Croma, a ne ova sr…nja . Fiat 500 jeste veliki brend ali smorise, 500 l je jako dobro odranjen, vozio sam se nekoliko puta sa tim autom i odlicno ide, nista ne lupa, ne skripi, zaista u fulu odradjen, ali taj izgled nema neku agresiju, nekako mi kao igracka. Ali ako ide prodaja samo napred Fiat i da napravite novu Alfu 159 🙂

  • d
    dr

    Fiat 500 ovaj, fiat 500 onaj, samo cekam kad ce fiat 500 kombajn