0

POČELO ODBROJAVANJE: Yamaha predstavila novi M1 (VIDEO)

Yamaha je poslednji veliki fabrički tim koji je predstavio svoj motocikl za narednu sezonu, pred testove na stazi Sepang, koji počinju već sutra

Foto: Yamaha

Foto: Yamaha

Već koliko sutra, u Maleziji, na stazi Sepang, počinju pretposlednji predsezonski MotoGP testovi, koji će trajati tri dana i koji bi trebali da daju prvu realniju sliku o odnosima najsnažnijih timova, pre svega fabričkih.

pročitaj još

  Foto: Yamaha

  Foto: Yamaha

  Ujedno, poslednji fabrički tim koji je juče predstavio svoj motocikl za sezonu 2019 jeste Yamaha, i to u novim Monster Energy bojama, budući da od ove godine više nema glavnog sponzora, španske kompanije Movistar.

  Foto: Yamaha

  Foto: Yamaha

  Vozačku postavu i za narednu sezonu čini već dobro poznati dvojac Valentino Rossi i Maverick Vinales, s tim da je Španac odabrao da u novu sezonu uđe sa brojem 12 na svom motociklu, umesto dosadašnjeg 25.

  Foto: Yamaha

  Foto: Yamaha

  Da li će nove boje, kao i novi lider Yamaha MotoGP projekta Takahiro Sumi, koji je na toj poziciji zamenio Kouji Tsuyu, uneti novu, pobedničku energiju, ostaje da se vidi, a već koliko sutra, bićemo u prilici da vidimo da li su barem neki od problema sa kojima se Yamaha suočavala tokom protekle dve sezone, otklonjeni.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: m1, motogp, rossi, sepang, vinales, yamaha