0

ROLEX DAYTONA 24h: Miloš Pavlović ovog vikenda nastupa na čuvenoj trci u Dejtoni!

Fabrički vozač Lamborghinija, srpski automobilista Miloš Pavlović, nalazi se na Floridi, gde će za vikend, drugi put u karijeri, nastupiti na čuvenoj trci izdržljivosti Rolex 24 Daytona

Foto: Jamey Price

Foto: Jamey Price

Miloš Pavlović će se ove godine takmičiti kao član američke ekipe PPM, u jednom od pet Lamborghini Huracan GT3, u najbrojnijoj GTD klasi, gde će se za pobedu boriti čak 23 posade. Miloš je, po običaju, početkom januara prisustvovao ROAR treninzima i upoznao se sa aktuelnom situacijom na stazi koju već dobro poznaje kao i potpuno novim automobilom koji ga je sačekao u timu.

pročitaj još

  Sada je već nekoliko dana u Dejtoni, gde je prisustvovao obaveznim promotivnim aktivnostima pred veliki automobilski spektakl, kao i da svojim iskustvom fabričkog vozača “Squadra Corse” odeljenja Lamborghinia pomogne timu u što boljoj pripremi za trku.

  Foto: Jamey Price

  Foto: Jamey Price

  “Imam čast da ponovo učestvujem na legendarnoj trci Rolex 24 Daytona. Ovde sam kao član američkog PPM tima što je novo iskustvo za mene, pošto prvi put radim sa timom sa drugog kontinenta. Automobil je OK, Linus Lundkvist, moj timski kolega takođe je dobar, dvojica “džentlmena-vozača” (Stiv Dan i Don Jont) su OK, tako da možemo da očekujemo da ćemo ove godine, uz malo sreće, moći da napravimo dobar rezultat. Ja ću, kao i uvek, dati sve od sebe. Ovde predstavljam fabriku Lamborghini, pa sam praktično vođa tima koji ima ulogu “kouča” kad je reč o “set-apu” automobila, ali i da pomognem kolegama vozačima. Zaista se radujem novom izazovu!”

  Foto: Jamey Price

  Foto: Jamey Price

  „Velika je stvar kad u timu imate iskusnog vozača iz Lamborghinija, osvajača šampionata, koji vas je pojačao na vašem prvom učešću na 24 časa Dejtone. Miloš se odlično uklopio u tim i u stanju je da nam asistira i vodi druge vozače da budu što brži. Sjajan je, veliko nam je zadovoljstvo što je tu. Svi jedva čekamo da trka počne!“, izjavio je menadžer tima PPM, Sunny Voelker.

  Trka u Dejtoni startuje u subotu, 26. januara, u 14 časova po lokalnom vremenu (20h po centralno-evropskom), a možete je pratiti na https://scoring.imsa.com

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: gt3, lamborghini, miloš pavlović, rolex 24h daytona