0

ŠOK PREOKRET: Sebastien Loeb potpisao za Hyundai!

Umesto da ga naredne sezone u WRC gledamo u ekipi Citroena, kako je bilo najavljeno, devetostrukog reli šampiona, Sebastiena Loeba, videćemo za volanom Hyundai i20 WRC

Foto: wrc.com

Foto: wrc.com

Ljubitelje WRC-a sigurno je iznenadila vest da je devetostrukti šampion sveta, Sebastien Loeb, potpisao ugovor sa Hyundaijem na dve godine te da će naredne sezone nastupiti na šest relija, počevši od Rally Monte Carlo, koji počinje krajem januara.

pročitaj još

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Povratak Loeba u WRC i nije toliko iznenađujuć, budući da se o tome „šuškalo“ još krajem prošle sezone, kada je Loeb nastupio i pobedio na Rally Catalunya, ali se onda pričalo da je njegov povratak u Citroen gotovo siguran, sada kada se Peugeot, kao fabrički tim, povukao iz World Rallycross šampionata.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Prema nekim informacijama, Citroen ipak nije želeo da u ekipi, za koju će od 2019. voziti i Sebastien Ogier, ponovo dođe do „zategnutih odnosa“ između dva imenjaka, Francuza, kao 2011. godine, kada je na kraju sezone Ogier morao da ode, te je umesto Loeba angažovao mladog Esapekka Lappija, koji je ove sezone vozio za Toyotu.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Pored Loeba, postavu Hyundai tima čine i Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen i Daniel Sordo, s tim što će Neuville i Mikkelsen učestvovati na svim relijima, dok će treći automobil tokom sezone „deliti“ Loeb i Sordo, koji su inače već bili timske kolege u Citroenu, od 2007. do 2010. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hyundai i20, monte carlo, sebastien loeb, wrc