0

POBEDA NAKON 5 GODINA: Sebastien Loeb se vraća u WRC!?

Jedan od najuspešnijih reli vozača u istoriji, Sebastien Loeb, nedavno je ponovo pobedio na WRC takmičenju, i to kao “gost”, a ujedno najavio da bi sledeće sezone mogao da nastupa za tim Citroena

Foto: wrc.com

Foto: wrc.com

Pomalo u senci osvajanja pete šampionske titule Lewisa Hamiltona u Formuli 1, ostao je jedan drugi sportski događaj, ništa manje impresivan… Naime, veteran reli sporta, Sebastien Loeb, domogao se 79. pobede u svojoj karijeri, i to na Rally Catalunya – Costa Daurada, punih pet i po godina nakon što je poslednji put trijumfovao i napustio WRC šampionat.

pročitaj još

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Ovaj uspeh utoliko je veći što je Loeb u Španiji nastupao kao tzv. wild card vozač, dakle „uskočio“ je u Citroen C3 WRC kao „gost“ i ostvario prvu pobedu za nekada dominantnu francusku ekipu, nakon više od godinu dana „posta“.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Jednako bitno jeste i to šta je Francuz izjavio nakon relija, nagoveštavajući mogućnost da se vrati u WRC i tim Citroen, sada kada se Peugeot povukao sa Rallycrossa i kao fabrička ekipa sa narednog Dakar relija. To znači da postoji šansa da u Citroenu naredne sezone ponovo gledamo dva Sebastiena, budući da je Ogier već potpisao ugovor sa francuskom ekipom!

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  U međuvremenu, Loeb je potvrdio da će zajedno sa svojim suvozačem, Daniel Elenom, nastupiti na narednom Dakar reliju 2019. godine, kao „privatnik“, vozeći Peugeot 3008 DKR. Podsetimo, 2017. godine završio je kao drugoplasirani, dok je ove godine morao da odustane nakon povreda Elene na jednom od brzinskih ispita.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: citroen c3, rally, reli, sebastien loeb, wrc