0

FINALE TCR EUROPE: Borković drugi u prvoj trci, juri pobedu za titulu!

Dušan Borković je veoma dobro odvozao prvu trku poslednjeg trkačkog vikenda u TCR Europe seriji, te mu sada, u drugoj trci, treba 23 poena više u odnosu na Azconu da bi postao šampion

Foto: TCR

Foto: TCR

Poslednji trkački vikend TCR Europe serije vozi se na stazi Catalunya u Španiji, a ono što ga čini naročito zanimljivim jeste činjenica da se upravo ovog vikenda, odlučuje ko će biti šampion u poretku vozača – da li će to biti kontroverzni Španac Mikel Azcona, Francuz Jean-Karl Vernay ili naš Dušan Borković!

pročitaj još

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Prva trka vožena je u subotu popodne i može se reći, veoma dobro prošla kada je u pitanju srpski automobilista, budući da je Borković, odličnom vožnjom, uspeo da se domogne druge pozicije, dok je Azcona trku završio na petom mestu, ispred Vernaya.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Time je Borković „skočio“ na drugo mesto u generalnom plasmanu i sada mu je neophodno da uzme 23 ili više poena u odnosu na Azconu, koji se i dalje nalazi na prvoj poziciji. Nimalo lak zadatak, imajući u vidu da se za pobedu dobija 25 bodova, što će reći da Borkoviću samo trijumf igra ulogu, dok bi u tom slučaju, Azcona trku morao da završi kao deveti ili lošiji.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Čak i u slučaju da obojica završe na istom broju bodova, Borković ima više trijumfa tokom sezone, budući da je Azcona samo u Holandiji uspeo da dođe do pobede. Sada se tek vidi koliko su značajni onih 10 poena koji su Borkoviću, zbog incidenta nakon trke sa Azconinim timom, oduzeti u Italiji, te koliko bi neizvesniji finiš sezone bio.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  U Catalunyi se, pored Borkovića, pojavio i drugi srpski takmičar, mladi Nikola Miljković koji vozi za LEIN Racing tim, a koji je iskoristio ovu priliku da „trenira“ u realnim uslovima i pripremi se za sledeću sezonu. Podsetimo, Miljković je izuzetan kada su u pitanju brdske trke, a iza sebe već ima titulu šampiona centralno-evropske zone u N2000 klasi 2013. godine i 2016. u FIA evropskom šampionatu N/R1 klase.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Drugu trku u Catalunyi i ujedno poslednju u ovoj sezoni možete gledati na RTS-u, od 15.55h.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: dušan borković, tcr europe, wtcc