0

TRKA NA AVALI: Jakšiću subota, nedelja obećava!

Pretposlednja trka Nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije, koja se boduje i za Centralnoevropsku zonu, okupila je na potpuno renoviranoj stazi na beogradskoj Avali, čak 51 takmičara

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Grad Beograd je nesebično pomogao u pripremi staze i infrastrukture organizatoru, Sportskom auto i karting savezu Srbije, pa su subotnji treninzi protekli u najboljem redu. Osim jednog izletanja i prevrtanja Marka Vukašinovića, koji grozničavo radi tokom noći kako bi osposobio automobil za nedelju i borbu za titulu, nije bilo nikakvih većih problema.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Najbolje vreme nakon dve vožnje imao je Vasilije Jakšić u Mitsubishi Lancer EVO IX, budući da je Crnogorac bio brži od Alekse Radojkovića u Hondi Civic E1 i sjajnog Ivana Mandića u Renault Clio grupe N.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Popularni Ćima je nadmašio Aleksandra Vidosavljevića u Peugeotu 106 E1 i odličnog Uroša Brkića u VW Polo S2000. Slovak Peter Ambruz u Mitsubishi Lancer EVO IX bio je prilično rezervisan, obraćajući više pažnje na upoznavanje staze nego na rezultat. Izuzetno atraktivan bio je i Balša Špadijer, u jednom prototipu Zastava 750 s motorom od Suzukija GSX-R.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Što se domaćih takmičara u dve klase “jugića” tiče, u klasi “mali N” najbrži je bio Bojan Jovanović, u klasi “hibrid” najbolje vreme ima Miloš Paunović. Nedeljna trka počinje u 12:00, kada je na programu prva od dve predviđene vožnje.

  Igor Marković

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, avala, beograd, srbija, trka