0

TRILER U ASSENU: Borković preuzeo vođstvo u TCR seriji!

Srpski automobilista Dušan Borković je nakon trkačkog vikenda u Holandiji izbio na prvo mesto u generalnom plasmanu TCR Europe serije

Foto: TCR Series

Foto: TCR Series

Na legendarnoj stazi Assen u Holandiji, proteklog vikenda su održane dve trke TCR Europe šampionata, a baš kao i kada su u pitanju motocikli, Assen je pružio pregršt uzbuđenja, a nama u Srbiji i dodatnu radost, budući da je Dušan Borković, nakon ovog vikenda, preuzeo vođstvo u generalnom poretku.

pročitaj još

  Foto: TCR Series

  Foto: TCR Series

  Prva trka protekla je u znaku Daniel Nagy iz Mađarske, koji je odličnom vožnjom ostvario prvu pobedu u TCR seriji ispred Jean-Karl Vernaya. Naš trkač uspeo je da se probije do šestog mesta, startujući sa tek 14. pozicije, nakon kazni koje je „zaradio“ u kvalifikacijama.

  Foto: TCR Series

  Foto: TCR Series

  No, čak i tako, budući da je prvu trku završio ispred najbližeg rivala, Španca Mikela Azcone, Borković je nakon prve trke izbio na prvo mesto u generalnom plasmanu, sa pet poena prednosti. U drugoj trci, pobede se domogao još jedan mađarski trkač, Attila Tassi, za volanom Honde Civic.

  Foto: TCR Series

  Foto: TCR Series

  Tassi je vodio od samog starta i trku završio ispred drugoplasiranog Azcone i trećeplasiranog Borkovića, koji je vodio žestoku borbu sa Paulsenom i na kraju odličnim preticanjem uspeo da se domogne pobedničkog postolja.

  Foto: TCR Series

  Foto: TCR Series

  Nakon ovoga, poredak u šampionatu je ostao nepromenjen, sa Borkovićem na vrhu tabele, s tim da je Azcona prednost smanjio na dva poena.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: assen, borković, tcr europe, wtcc