0

JOŠ JEDAN TRIJUMF: Mikica Vesnić pobednik i u Hrvatskoj

Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić imao je veoma uzbudljiv trkački vikend na tek renovinaroj stazi Grobnik u Hrvatskoj

Foto: ASK Vesnić

Foto: ASK Vesnić

Iako je bio ubedljivo najbrži u obe kvalifikacione vožnje, Vesniću je prvu trku pokvario slomljeni zadnji difuzor, ali je nedeljna vožnja pokazala koliko je sprski vozač trenutno najbrži takmičar u Šampionatu Centralne Evrope.

pročitaj još

  Subotnju trku Vesnić je poveo i polako odmicao konkurentima kada se pred sam izlazak na startno-ciljni pravac začulo lupanje iz zadnjeg dela SEAT Cupre. Mikica je odmah skrenuo u boks gde je tim utvrdio da je zadnji difuzor otpao sa automobila i nakon brze intervencije, pušten je ponovo na stazu. Sa zaostatkom od jednog kruga, Vesnić je nastavio u odličnom tempu i uspeo da se domogne pozicije broj četiri i vrednih bodova. Nedelja je sa druge strane prošla dosta mirnije pa je srpski automobilista počevši od kvalifikacija pa do kraja druge trke, kontrolisao situaciju i sa lakoćom zabeležio četvrtu pobedu u sezoni 2018.

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  „Situacija sa difuzorom može se dogoditi svakome. Šta više, kada sada pogledam, dala mi je motiv da kompletnu trku i svih 18 krugova izvezem u veoma jakom tempu. To je odličan test jer Grobnik poznajem dobro, ali sa novom asfaltnom podlogom, to je ipak potpuno drugačija i mnogo brža staza. Dovoljno je reći da smo sada 6 sekundi brži nego 2016. godine kada sam ovde vozio takođe SEAT-a.

  Nedeljnu trku sam lako kontrolisao i već posle četiri kruga imao gotovo osam sekundi prednosti, iako me je mladi Čeh Nimč prestigao na početku zbog gužve na stazi. Najveći problem na Grobniku sada je prevelika vrućina i nadam se da će organizatori korigovati kalendar. Glupo je da u aprilu idemo u Alpe, a u avgustu u Hrvatsku, umesto da bude obrnuto“, poručio je Vesnić nakon nastupa u Hrvatskoj.

  Ekipa se vraća za Srbiju zadovoljna, Vesnić je i dalje prvoplasirani u generalnom plasmanu CEZ-a i ESET TCR-a, a već za dve nedelje, akcija se nastavlja u Slovačkoj na stazi Slovakiaring gde se očekuje i možda najveća konkurencija u sezoni 2018.

  Izvor: PR ASK Vesnić

  chats-viber-ts

  Tagovi: eset tcr, fia cez, grobnik, milovan mikica vesnić, seat leon cupra