0

ODLAZAK MOVISTARA: Monster Energy novi sponzor fabričkoj Yamahi

Od naredne sezone, umesto kompanije Movistar, fabrički tim Yamahe biće poznati Monster Energy, koji je do sada sarađivao sa ekipom Tech3

Foto: Yamaha

Foto: Yamaha

Za Yamahu, naredna MotoGP sezona doneće zaista dosta promena što se tiče poslovanja. Ne samo što je oformljen novi “satelitski” tim u vidu Sepang Internationa Circuit Angel Nieto ekipe, kome će najverovatnije glavni sponzor biti Petronas, već je i fabrička ekipa dobila novog “pokrovitelja”.

pročitaj još

  Naime, nakon četiri godine partnerstva, španska kompanija Movistar više neće biti glavni sponzor fabričkog tima, a umesto nje, boje ekipe “braniće” Monster Energy, koji je nekoliko sezona unazad, bio sponzor Tech3 “satelitskog” tima.

  Foto: Yamaha

  Foto: Yamaha

  Budući da francuski Tech3 od naredne sezone prelazi na KTM motocikle, ovo se činilo kao logičan korak, a ne baš uspešna prošla sezona, kao i nedostatak pobede već više od godinu dana, doveli su do problematičnih odnosa između Yamahe i Movistara.

  Ono što će biti interesantno videti jeste livreja fabričkog tima za narednu sezonu… Da li će to značiti da će fabričke M1-ice postati crne, sa prepoznatljivom zelenom “ogrebotinom”, kao što je ovogodišnji Tech3 motocikl ili će ipak biti zadržana tradicionalna plava boja sa nešto većim prostorom za Monster Energy, ostaje da vidimo.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: monster energy, motogp, movistar, sponzor, yamaha