0

ODLAZAK MALENOG SAMURAJA: Dani Pedrosa se povlači iz MotoGP!

Iako su ga mnogi već videli u novoosnovanom timu Petronas Yamaha, Dani Pedrosa je ipak odlučio da stavi tačku na svoju karijeru u MotoGP šampionatu

Foto: motogp.com

Foto: motogp.com

Kao što su mnogi i pretpostavili, nakon što je formalno najavljena važna konferencija za štampu Dani Pedrose pred trku u Sachsenringu, maleni Španac je odlučio da se na kraju ove sezone, „penzioniše“ kada je reč o MotoGP nastupima.

pročitaj još

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  I pored toga što su ga mnogu već videli u Petronas Yamahi, Pedrosa je sam priznao da mu je motivacija značajno opala, te da je još pred trku u Catalunyi, kada je trebao da objavi povlačenje, sigerisano da sačeka još koju trku i vidi šta Petronas Yamaha može da mu ponudi.

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  No, dogovor ipak nije postignut, a budući da Pedrosa praktično nema opciju da vozi za neki drugi, vodeći tim naredne sezone, odluka o napuštanju MotoGP šampionata bila je očekivana. Zaista šteta što malenog „samuraja“ nećemo videti na Yamahi, budući da bi njegov stil vožnje, prema mnogima, sasvim odgovarao koncepciji M1 motocikla.

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  Podsetimo, Španac se u „kraljevskoj“ klasi takmiči od 2006. godine, kada je i stigao u Repsol Hondu, a najbliži osvajanju titule bio je 2012. godine, nakon povrede Stonera, kada je trijumfovao na 7 trka, ali je titulu na kraju ipak uzeo Lorenzo. U ključnim trenucima karijere, zbog svoje prilično krhke građe, mnogobrojne povrede lišile su ga mogućnosti da se bori sa najboljima.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: dani pedrosa, motogp, penzija, povlačenje, repsol honda