0

DRUGA TRKA MOPED KUPA: Kiša promešala karte u Kuli (VIDEO)

Proteklog vikenda, na karting stazi Motodroma Kula u istoimenom gradiću u Vojvodini, vožena je druga trka Ipone Moped Endurance Cupa u sezoni 2018.

Foto: MEC

Foto: MEC

Dan pred trku, prognoze su najavljivale obilne padavine, ali su kišni oblaci zaobišli Kulu. Ipak, na sam dan trke, prognoza je ipak bila ispravna. Više puta u toku dana kiša je počinjala da pada, što je dovelo do toga da se treninzi i kvalifikacije voze u promenljivim uslovima, po stazi koja se sušila i ponovo kvasila.

pročitaj još

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Trka klase Open koja je startovala u 22:40 vožena je po mokroj stazi, a vozači ekipe CRT iz Beograda startovali su jako od samog početka i ni u jednom trenutku nisu ugrozili svoju vodeću poziciju. Drugu poziciju u trci zauzela je ekipa Moped Laboratorije iz Pančeva, dok je ekipa Micron iz Kikinde stigla do treće pozicije na pobedničkom postolju.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  U generalnom plasmanu, nakon tri trke, koliko ih je bodovano u klasi Open, ekipa CRT ima svega devet poena prednosti u odnosu na Moped Laboratoriju, ujedno i glavnog konkurenta u borbi za titulu. U okviru iste trke boduje se i klasa Open Varijator u kojoj je ovog puta pobedu odnela ekipa Cotton Superbike iz Novog Sada, ispred ekipa Garage Majstori iz Zrenjanina i S Tuned Racing Team iz Kraljeva. Po tri poena dele svaku od ekipa Open Varijator klase nakon tri trke. Garage Majstori do sada su prikupili 78 poena, Cotton Suprbike 75, a S Tuned Racing Team 72.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Trka klase Serija koja je trajala puna četiri sata startovala je tačno u ponoć, a zbog promenljivih uslova, na startu se našlo nešto manje ekipa u odnosu na očekivani broj. Vozači dvadeset i četiri ekipe startovali su veoma dobro, bez ikakvih većih poteškoća, a najbrži sa kvalifikacija, Garage Team, Nanotech Racing Team, Addinol Racing Team i Cotton Superbike u startu su krenuli sa jakim tempom.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  U prvih sat vremena trke videli smo velike probleme za favorite, pa su se tako padovi nizali u svim timovima, među kojima je najgore prošao Kristijan Ivanovski, koji je prebačen u bolnicu, a njegov tim Nanotech Racing Team morao je trku nastaviti do kraja uz samo dva vozača.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Kišu su najbolje iskoristili vozači Garage Teama kojima ovakvi uslovi najviše odgovaraju, pa su došli do pobede uz prednost od čak 18 krugova i na taj način izbili na čelo u generalnom plasmanu. Ekipa A.M.S.S. iz Zrenjina koju od početka prošle sezone prate maleri na stazi, konačno je stigla do pobedničkog postolja, sigurnom vožnjom svojih vozača. Nanotech Racing Team zauzeo je treću poziciju u trci i na taj način se zadržao u borbi za titulu.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Da je na prvom mestu fer plej pokazale su ekipe Garage Team, koje su zajedničkim snagama nakon pucanja rezervoara na mopedu glavnog konkurenta u borbi za titulu, ekipe Cotton Superbike, isti sanirali i pomogli najvećem konkurentu da dođe do četvrte pozicije u trci i ostane u borbi za titulu.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Raduje činjenica da smo u trci imali veliki broj takmičara mlađih od 18 godina i da se deca polako vraćaju u moto sport, a ekipa MRT čiji članovi u proseku imaju 17 godina stigla je do pozicije šest u trci i sasvim zasluženo došla do pobede u klasi Junior, u kojoj su ovog puta nažalost bili sami.

  Foto: MEC

  Foto: MEC

  Kiša koja je počinjala dva puta tokom trke dovela je do toga da se karte pomešaju, a da timovi koji do sada nisu imali prilike da se nađu na visokim pozicijama u trci, do istih i dođu.

  Rezultate trke možete pogledati na zvaničnom sajtu mec.rs, kao i generalni plasman nakon dve trke u klasi Serija, odnosno tri u klasi Open.

  Kao i svaki put do sada, trku ste mogli pogledati u direktnom prenosu na televiziji Sport Klub, a ukoliko ste prenos propustili, trka se nalazi na zvaničnom YouTube kanalu Moped Endurance Cup.

  Izvor: PR Ipone Moped Endurance Cup

  chats-viber-ts

  Tagovi: ipone, kula, moped endurance cup, trka