0

MotoGP PRELAZNI ROK: Tektonski poremećaji!

Nismo stigli ni do polovine MotoGP sezone, a već su poznati neki od najvažnijih transfera vozača za narednu sezonu... Svakako najvažnija vest jeste da Lorenzo stiže u Hondu, dok će ga u Ducatiju zameniti Petrucci

Foto: motogp.com

Foto: motogp.com

Samo dan nakon što su Dani Pedrosa i Honda Racing objavili „razvod“ nakon više od decenije zajedničke saradnje, ljubitelje MotoGP-a pomalo je iznenadila vest da će na to upražnjeno mesto, na period od dve godine, stići, ni manje, ni više, već Jorge Lorenzo!

pročitaj još

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  Već je nakon velike pobede u Mugellu, prve na Ducatiju, bilo jasno da je razlaz između „Spartanca“ i Ducatija izvestan, što je najavio i sam Lorenzo, međutim, gotovo svi su bili sigurni da će Španac naredne sezone otići u „satelitsku“ ekipu Yamahe, za koju se prvo „šuškalo“ da će postati sadašnji Marc VDS tim, a u poslednjih nedelju-dve, pričalo se o potpuno novoj ekipi koja bi navodno funkcionisala pod okriljem Petronas grupe.

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  Taj deo priče još uvek je misteriozan i pod velikim znakom pitanja, ali je jasno da Yamaha nešto mora po tom pitanju da učini, jer će doći u situaciju da je jedina od vodećih proizvođača koja nastupa samo sa dva, fabrička motocikla, dok ostali imaju i „satelite“.

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  No, ono što sada jeste izvesno je to da na upražnjeno mesto Lorenza stiže Danilo Petrucci iz Pramac Racinga, koji je napokon zaslužio fabrički Desmosedici, nakon niza zaista solidnih rezultata koje je imao na „satelitskoj“ mašini.

  Foto: MotoGP

  Foto: MotoGP

  Takođe je poznato da i Andrea Iannone odlazi iz Suzukija, u koji će najverovatnije stići novajlija Joan Mir, dok bi „Manijak“ karijeru mogao da nastavi u Apriliji. Pedrosa je za sada i dalje nepoznanica, ali nije isključeno da Dani završi u ekipi KTM, sa kojom je i ranije bio povezivan, a u kojoj je šef ekipe njegov bivši glavni mehaničar, Mike Leitner. Neki čak spominju mogućnost da upravo Pedrosa bude deo Yamahinog “satelitskog” tima!

  Foto: motogp.com

  Foto: motogp.com

  Naravno, odlazak Lorenza u Hondu ipak je najbombastičnija vest od svih, pre svega zbog činjenice da će naredne dve sezone biti „kolega“ sa Marquezom, sa kojim, i pored „zemljačke pomoći“ 2015. godine, baš i nije bio u najboljim odnosima. No, ono što je još zanimljivije jeste da Lorenzo, ukoliko na Hondi ostvari barem jednu pobedu, što je gotovo izvesno, može postati jedini vozač u novijoj MotoGP eri koji je uspeo da trijumfuje na čak tri različite „mašine“ – Yamahi, Ducatiju i Hondi!

  Foto: MotoGP

  Foto: MotoGP

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ducati, honda, lorenzo, motogp, petrucci