0

CRVENI KARTON: Kris Meeke ostao bez angažmana u Citroen WRC timu!

Nakon još jednog teškog udesa na reliju u Portugali, Britanac Kris Meeke i njegov suvozač Paul Nagle ostali su bez angažmana u ekipi Citroen za koju voze od 2016. godine

Foto: wrc.com

Foto: wrc.com

Britanski reli vozač Kris Meeke ostao je bez angažmana u ekipi Citroen World Rally Team, nakon još jednog teškog udesa kojeg je doživeo sa svojim suvozačem Paul Nagleom, na nedavno završenom reliju Portugala.

pročitaj još

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Naime, u Citroenu su procenili da je Meeke, iako brz i praktično jedini vozač u timu koji iza sebe ima i pobede, previše „opasan“ po sebe i svog suvozača i da je, ako ovako nastavi, samo pitanje vremena kada će doći do tragedije.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Ovo Meeku nije prvi put da bude „suspendovan“, budući da ga je 2017. godine Citroen već jednom ostavio da se „ohladi“ jedan reli, nakon čega je Meeke uspeo da dođe do pobede u Španiji, pri kraju sezone. Za sada nije poznato ko bi i da li bi trebao da zameni posadu Meeke/Nagle, a ako do toga dođe, nije isključeno da će se Citroen za pomoć obratiti devetostrukom WRC šampionu, Sebastienu Loebu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: citroen, kris meeke, rally, reli, wrc