0

Dominacija ASK Vesnić i Milovana Vesnića u Austriji

Milovan Mikica Vesnić trkački vikend u Austriji može oceniti samo kao perfektan!

Foto: ASK Vesnić

Foto: ASK Vesnić

Iza srpskog automobilskog asa su dve pol pozicije i dve pobede u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu što uz četvrto i drugo mesto timskog kolege Poljaka Jakuba Wyszomirskog, ASK Vesnić stavlja u rang najuspešnijih timova ovog vikenda na čuvenom RedBull ringu.

pročitaj još

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  „Nimalo jednostavan vikend je iza nas. U petak smo na programu imali kvalifikacije za obe trke i jednu trku dok je druga bila zakazana za subotu. Uz testove u četvrtak i dva automobila u boksu, bilo je to dosta posla za celu ekipu. Ja sam naravno prezadovoljan postignutim rezultatima, a još više vremenima krugova koji su bolji nego oni koji su ovde vozili takičari nemačke TCR serije“, poručio je Vesnić. „To dokazuje da smo na evropskom nivou i da uvek možemo da se trkamo sa najboljim vozačima TCR serije.

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  Vesnić je bez većih problema držao konkurenciju iza sebe oba trkačka dana dok se njegov timski kolega iz Poljske, koji ove godine vozi za užički ASK Vesnić, morao mnogo više pomučiti da stigne do pobedničkog postolja. „Zabavan i naporan vikend, ali za to smo i došli. Polako počinjem da se privikavam na svoju Hondu i evo već posle četiri trke stižem do podijuma. Automobil je perfektno pripremljen i uživanje ga je voziti. Zahvaljujem se celom timu“, izjavio je Wyszomirski nakon druge trke.

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  Milovan Mikica Vesnić je sa tri pobede i jednim drugim mestom sada ubedljivo prvi u okviru šampionata centralne Evrope u svojoj diviziji do 3500 ccm kao i u okviru TCR kupa. Na kojoj će se sledećoj trci ASK Vesnić pojaviti zavisiće, na žalost, od budžeta, ali start na hrvatskom Grobniku početkom avgusta gotovo je izvestan.

  Rezultati prve trke:
  Milovan Vesnić, SRB, ASK Vesnic, Seat Cupra TCR
  Jasmin Preisig, DEU, Steibel Motorsport, Opel Astra TCR
  Vaclav Nimc, CZE, Krenek Motorsport, Audi RS3 LMS TCR

  Rezultati druge trke:
  Milovan Vesnić, SRB, ASK Vesnić, Seat Cupra TCR
  Jakub Wyszomirski, POL, ASK Vesnić, Honda Civic TCR
  Vaclav Nimc, CZE, Krenek Motorsport, Audi RS3 LMS TCR

  Izvor: PR ASK Vesnić

  chats-viber-ts

  Tagovi: ask vesnić, fia cez, milovan mikica vesnić, red bull ring, tcr