0

NA MALA VRATA: Preko Haasa u Ferrari!?

Pokušaj Fernanda Alonsa da na „mala vrata” uđe u veliki tim je osujećen...

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Bez obzira što se forma ekipe McLaren, nakon početka saradnje sa francuskim proizvođačem Renault, u vidu isporuke pogonskih jedinica, polako popravlja, Fernando Alonso i dalje nije zadovoljan. Strpljenje ga polako napušta, ali su u doglednoj budućnosti, mesta u svim velikim, konkurentnim timovima zauzeta. Zato Španac pokušava da do boljeg bolida dođe zaobilaznim putem…

pročitaj još

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Budući da je ekipa Haas veliki i značajan partner tima iz Maranella, te da je gotovo 80% prošlogodišnjeg bolida Ferrari SF70H sada zapravo deo američkog VF-18, uključujući i pogonsku jedinicu najnovije generacije Ferrari 062 EVO, ovo bi mogao biti jedan od načina da Alonso stigne u italijanski tim.Naime, ima izvesnih nagoveštaja da bi dvostruki svetski šampion možda mogao da u 2019. vozi za Haas, a da bi Francuz Romain Grosjean prešao u Ferrari. Potom bi naredne sezone isti put sledio i Alonso!?

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Fernando Alonso ovo nije ni potvrdio, ali ni demantovao. Gunther Steiner, šef ekipe Haas je odlučno rekao da ne postoji takav plan, dok u Scuderia Ferrari kažu da su forkusirani na ovu sezonu. Uz to, Ferrari i dalje insistira da će budućnost graditi na mlađim vozačima!

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  ekskluzivno iz Šangaja,
  Zoran Živkov/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: f1, fernando alonso, ferrari, formula 1, haas