0

F1 EKSKLUZIVNO iz Kine: Kako do što boljeg bolida u 2019. godini?

Već sada je izvesno da za dvojicu vozača, Bottasa i Ricciarda, nema mesta ekipama Mercedes i Red Bull, za koje trenutno voze...

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Iako je VN Kine tek treća trka u ovogodišnjioj sezoni FIA Svetskog šampionata Formule 1, neke ekipe i vozači već uveliko razmišljaju o budućnosti. Tako je trenutno u padoku F1 aktuelna priča o tome kako će u 2019. izgledati sastavi tri vodeća tima…

pročitaj još

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Menadžer Valtteri Bottasa, Toto Wolf, koji je ujedno i jedan od šefova ekipe Mercedesa, rekao je da je timu prilično zanimljiv Carlos Sainz, koji trenutno vozi za Toro Rosso. Zapravo, Španac je tamo, bukvalno, na pozajmnici, budući da ima ugovor sa Renault F1 timom.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Sa druge strane, Finac bi odgovarao ekipi Ferrari u kojoj je trenutno glavni Sebastian Vettel. Međutim, Nemcu na kraju ove godine ističe klauzula ugovora prema kojoj može da utiče na izbor timskog kolege. I njemu bi najviše odgovaralo da to bude jedan „mirniji” Finac, kao što je Kimi Raikkonen sada, ali prihvatio bi i Bottasa.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Red Bull se već izjasnio da u narednim sezonama računa na mladog Holanđanina Maxa Verstappena, koji istini za volju, ima talenat, mada se baš i nije previše dokazao. To automatski znači da je “ugrožen” Daniel Ricciardo. A on je Australijanac italijanskog porekla i već postoje nagađanja da on ima predugovor sa ekipom Ferrari.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  No, to sigurno ne raduje Vettela, mada njegov uticaj neće biti presudan, a možda ni potreban, jer se jedan drugi, takođe, četvorostruki šampion, izrazio veoma pozitivno o australijskiom vozaču kao mogućem timskom kolegi. Lewis Hamilton je, naime, rekao da nema ništa protiv da bude u ekipi u kojoj je i Ricciardo, tako da bi to možda mogao da bude sastav “Srebrnih strela” u 2019. godini, pa i dalje?!

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  U tom slučaju, Bottas bi otišao u Ferrari uz Vettela, dok bi u Red Bull došao Sainz. Na ovo upućuje i neprestano koketiranje između španskog vozača i Honde, za koju se očekuje da od 2019. počne da isporučujue svoje pogonske jedinice austrijskom timu. Naime, Renault, tj. TAG Heuer će odluku Red Bulla čekati do kraja maja ove godine, a tada zbog proizvodnje za narednu sezonu mora znati na čemu je!

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Ne treba zaboraviti da Renault ima velike ambicije i upražnjeno mesto, a traži neko “veliko ime”. Trenutno, postoji čovek koji odgovara tom opisu, već duže vremena nema mesta u vodećim timovima. Mercedes i Ferrari odavno su istakli da im usluge Fernanda Alonsa nisu potrebne. To zapravo znači da bi Španac svoju karijeru mogao da završi u ekipi McLaren, gde je i sada, ako se ne dogodi neko čudo?!

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Sve ovo su, naravno, još uvek priče koje smo saznali u razgovoru sa direktnim akterima uoči VN Kine, koja se vozi sutra ujutru po našem vremenu…

  ekskluzivno iz Šangaja,
  Zoran Živkov/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bottas, f1, formula 1, ricciardo, transferi, vozači