0

FORMULA 1 2018: Alfa Romeo Sauber C37 (VIDEO)

U susret šampionatu Formule 1 za sezonu 2018. godine, tim Alfa Romeo Sauber predstavio je svog novog izazivača - bolid C37

Foto: Alfa Romeo

Foto: Alfa Romeo

Jedan od najiščekivanjijih bolida za predstojeću F1 sezonu svakako je Sauberov C37, pre svega zbog činjenice da je od ove godine, na snazi partnerstvo sa Alfa Romeom, čije je ime i zvanično uvršteno u naziv ove švajcarske ekipe.

pročitaj još

  Foto: Alfa Romeo

  Foto: Alfa Romeo

  Povratak Alfa Romea u Formulu 1 nakon 30 godine jednako je važan, baš kao i povratak na stazu legendarne oznake Quadrifoglio, koja je automobile Alfa Romeo koji su beležili vrhunske rezultate još od 1923. godine.

  Foto: Alfa Romeo

  Foto: Alfa Romeo

  Za sezonu 2018, Alfa Romeo Sauber F1 tim je angažovao dosadašnjeg vozača Marcusa Ericssona, kao i “novajliju” Charles Leclerca, koji je već neko vreme unazad “miljenik” Ferrarija i vrlo moguće potencijalni budući vozač Scuderije. U skladu sa tim, i pogonska jedinica je iz Maranella, i to nove specifikacije…

  Foto: Alfa Romeo

  Foto: Alfa Romeo

  Pored velikog logotipa Alfa Romeo, bolid C37 krase i reklame nekoliko drugih brendova, kao što su Carrera, Richard Mille i Claro. Prvi zvanični nastup modela C37 biće na zimskim testovima na stazi Catalunya, nedaleko od Barselone, od 26. februara do 1. marta 2018. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: alfa romeo, c37, f1, ferrari, formula 1, sauber