0

LION KART: Srpski ram za svetski karting!

Subotički Lion Kart, deo Lion grupe koja se pune dve decenije bavi metalurgijom i zavarivanjem, postao je prvi proizvođač karting ramova u ovom delu Evrope!

Foto: Lion Kart

Foto: Lion Kart

Firma Lion Kart iz Subotice ima velike ambicije na svetskoj sceni, a želja im je da se uhvate „u koštac“ sa najpoznatijim svetskim markama ramova, kao što su Parila, CRG, Vorteks, Toni Kart, Birel, itd.

pročitaj još

  Foto: Lion Kart

  Foto: Lion Kart

  Trkačko odeljenje osnovano je tokom 2017. godine, a već početkom ove sezone krenulo je u ostvarivanje ambicioznih planova. Da bi kvalitet rama došao do punog izražaja, angažovan je svetski poznati majstor Bas Lamers, dvostruki svetski prvak u klasi KZ, u 2010. i 2012. godini! Osim svetske, Lamers je osvajao i evropsku titulu, zabeleživši pri tom i pobede u mnogim svetski priznatim trkama. O kakvom je majstoru reč, najbolje govori podatak da je njegov naslednik na tronu bio, ni manje, ni više, nego Max Verstappen!

  Foto: Lion Kart

  Foto: Lion Kart

  Što se programa Lion Kart Racing tima tiče, sve je počelo učešćem na Zimskom kupu u čuvenom italijanskom Lonatu, gde je čak 97 uzelo učešće u klasi. Već u prvim vožnjama, Lamers je pokazao veliki potencijal, stigavši četvrti u okviru svoje kvalifikacione grupe, mada je zbog kontakta s drugim vozačem izgubio do tada nestvarnu poziciju dva!

  Foto: Lion Kart

  Foto: Lion Kart

  Premijeru za pamćenje malo je pokvario ne baš pouzdani italijanski TM agregat, koji je u pet vožnji čak tri puta otkazao poslušnost. Bez obzira na izostanak plasmana, u Lion Kartu su prezadovoljni činjenicom da se njihov ram već sada može ravnopravno meriti i takmičiti s ramovima daleko poznatijih proizvođača duge tradicije.

  Foto: Lion Kart

  Foto: Lion Kart

  Subotički tim se tek zagreva za izuzetno „zgusnutu“ sezonu, budući da će ekipa učestvovati na trkama svetskog i evropskog šampionata, trkama svetske Super Masters serije, ali i na pojedinim rundama Šampionata Nemačke, naravno, sve u klasi KZ.

  Izvor: sakss.org.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: karting, lion kart, ram, subotica