0

FORMULA 1 2018: Aston Martin Red Bull Racing RB14

Danas je predstavljen prvi od favorita u predstojećoj F1 sezoni – bolid ekipe Red Bull, koja od ove sezone ulazi u ozbiljnu saradnju sa britanskim Aston Martinom

Foto: Red Bull

Foto: Red Bull

Predstavljanja novih bolida za sezonu 2018. već su počela, a danas je, nedelju dana pre početka predsezonskih testiranja, predstavljen i jedan od favorita – Aston Martin Red Bull Racing RB14.

pročitaj još

  Foto: Red Bull

  Foto: Red Bull

  Od ove godine, ne samo da je glavni sponzor Aston Martin (pored očiglednog Red Bulla), već je i sam naziv ekipe promenjen tako da sadrži ime prestižnog britanskog proizvođača automobila.

  Foto: Red Bull

  Foto: Red Bull

  Za ovu sezonu, pogonska jedinica i dalje ostaje TAG Heuer, odnosno „rebrendirani“ Renault, ali se početkom saradnje sa Aston Martinom, špekuliše da bi Red Bull u dogledno vreme mogao da dobije i njihov motor.

  Foto: Red Bull

  Foto: Red Bull

  Vozačka postava ostala je takođe nepromenjena – Australijanac Daniel Ricciardo i Holanđanin Max Verstappen i ove godine će braniti boje Red Bull ekipe, koje su na predstavljenom bolidu crno-plavo-bele (specijalna edicija), ali samo dok traju predsezonski testovi, kada će RB14 dobiti uobičajenu Red Bull „livreju“.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aston martin, bolid, f1, formula 1, rb14, red bull racing, renault, TAG Heuer