0

ČEKAJU PRVE TESTOVE: Nova Yamaha M1, Rossi i Vinales spremni za sezonu 2018

Čekajući prve MotoGP testove koji počinju za nekoliko dana, Yamaha je juče predstavila svoj tim i novi M1 motocikl za predstojeću MotoGP sezonu

Foto: Yamaha Racing

Foto: Yamaha Racing

U Španiji je juče Movistar Yamaha tim predstavio svoje vozače i novi motocikl M1 za predstojeću MotoGP sezonu. Vozačka postava je ostale nepromenjena u odnosu na prethodnu sezonu, što će reći da se na Yamahama nalaze brojevi 46 Valentina Rossija i 25 Mavericka Vinalesa.

pročitaj još

  Foto: Yamaha Racing

  Foto: Yamaha Racing

  Glavni sponzor ekipe, petu sezonu za redom, jeste španska kompanija Movistar, s tim da je “livreja” motocikla nešto drugačija od prošlogodišnje, te je zelena boja Movistara zamenjena belom. Pored pomenute kompanije, od većih sponzora, tu su još i Monster Energy, Eneos i Abarth.

  Foto: Yamaha Racing

  Foto: Yamaha Racing

  Ono što je do sada poznato kada je reč o M1-ici za sezonu 2018 jeste da je novi motocikl baziran na verziji iz 2016. godine, koja se čak i prošle sezone, u rukama “satelitskog” Tech3 tima, naročito Johanna Zarca, pokazala bolje u odnosu na M1-2017.

  Foto: Yamaha Racing

  Foto: Yamaha Racing

  U Yamahi se i dalje trude da poboljšaju i unaprede elektroniku, pre svega kontrolu proklizavanja i anti-wheelie, koji će omogućiti agregatu bolju isporuku snage i sprečiti preveliku potrošnju zadnjeg pneumatika, što je i bila najveća mana motocikla iz 2016. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: m1, maverick vinales, motogp, movistar, valentino rossi, yamaha