0

VELIKE PROMENE: Ukidaju se TCR i WTCC šampionati, a umesto njih kreće WTCR!

Ovih dana je u Parizu potpisan ugovor o nastanku nove trkačke serije za Touring automobile, čime se ukidaju aktuelni WTCC i TCR, a umesto njih, kreće WTCR kup

Foto: FIA

Foto: FIA

Veoma popularna TCR serija Touring automobila, koja je pre par godina zamišljena kao svojevrsna alternativa WTCC-u, od naredne sezone zvaće se WTCR. Ovih dana, u Parizu, sklopljen je dogovor između FIA, TCR i WTCC, prema kojem se, od naredne sezone, ukidaju TCR International Series i WTCC, a umesto njih, formira zajednički WTCR kup.

pročitaj još

  Foto: FIA

  Foto: FIA

  U ovom takmičenju će učestvovati najviše 26 automobila, a prednost pri prijavljivanju za novu seriju imaju postojeći vozači i timovi iz TCR-a i WTCC-a. Ono što je interesantno spomenuti jeste da će se dobijati titule u poretku vozača i timova, ali ne i proizvođača. Time je naglasak stavljen na “privatnike”, koji su i učinili TCR toliko zanimljivim za gledanje, umesto samih proizvođača automobila, koji su “gospodarili” WTCC šampionatom i “krojili” pravila po svojim željama.

  Foto: FIA

  Foto: FIA

  Eurosport i dalje ostaje glavni medijski promoter nove serije, a kalendar za narednu sezonu sastoji se od 30 trka (10 trkačkih vikenda), koje će se voziti na četiri različita kontinenta.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fia, kup, tcr, touring, wtcc, wtcr