0

Svečano otvoren jubilarni 50. Srbija reli!

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, a uz podršku AMS Osiguranja i Ministarstva omladine i sporta, na Trgu partizana, u Užicu, uz prisustvo brojne publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, svečano je otvoren jubilarni 50. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Foto: AMSS

Foto: AMSS

Prisutnima se tom prilikom obratio predsednik AMSS, Mirko Butulija, koji je istakao da je 50 godina održavanja relija impozantan rezultat, i da je malo događaja sa tako dugom tradicijom. Srbija reli je dokaz da posvećenost i ljubav prema auto sportu  kako pojedinaca tako i ljudi iz AMSS doveo do toga da je Srbija prepoznatljiva po ovom reliju, što je značajno ne samo za AMSS, već i za grad Užice i Srbiju u celini. Butulija je odao priznanje svima koji su svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem uspeli da održe kontinuitet ovog takmičenja i da ga podignu na nivo kakav danas ima i kakav svakako zaslužuje, uručivši ovom prilikom zahvalnicu Miloradu Cvijoviću za 40. godina rada na uspešnom održavanju Srbija relija. “Hvala svim gostima, kao i predstavnicima stranih klubova što su tu sa nama da proslavimo ovaj jubilej i svim takmičarima puno sreće na stazi u naredna dva dana”, rekao je Butulija otvorivši trku.

pročitaj još

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Predsednik FIA i specijalni izaslanik Generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod, obratio se prisutnima video porukom u kojoj je izrazio iskrene čestitke u ime cele FIA porodice za 50. godišnjicu održavanja Srbija Relija. “Ova manifestacija je postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija, koji predstavlja važan deo FIA Evropskog i Balkanskog reli trofeja. Porast reli takmičenja u regionu je rezultat profesionalizma i posvećenosti Auto-moto saveza Srbije, te bih hteo da se zahvalim mom dobrom prijatelju, predsedniku Mirku Butuliji kao i celokupnom osoblju i volonterima koji su svojim radom doprineli dugogodišnjem uspešnom održavanju Srbija relija”. Predsednik FIA je naglasio i da bezbednost mora biti prioritet svih nas, apleujući na učesnike da se pridržavaju intrukcija organozatora i sudija, kako ne bi sebe i druge doveli u potencijalno opasne situacije.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Srbija reli se boduje za Nacionalni šampionat, šamponat Centralno evropske zone, Balkanski i Evropski reli trofej a ove godine učestvuje rekordan broj takmičara iz Srbije, kao i veliki broj takmičara iz Bugarske, Turske, Gruzije, Slovenije i Švedske.

  Izvor: PR AMS Osiguranje

  chats-viber-ts

  Tagovi: ams osiguranje, amss, otvaranje, šampionat, srbija reli, užice