0

BERANOVAC, JEDNA PRIČA: Velika nagrada Kraljeva 2017 (VIDEO)

Posle prinudnog otkazivanja planirane oktobarske trke na Batajnici, autodrom Beranovac biće domaćin poslednje trke Šampionata Srbije na kružnim stazama

Foto: Beranovac Helio Kraljevo/Youtube

Foto: Beranovac Helio Kraljevo/Youtube

U organizaciji domaćeg „Beep Beep“ tima, a pod sloganom „Beranovac, jedna priča“, entuzijasti okupljeni oko ekipe porodice Lazarević pripremaju pravi spektakl za završnicu sezone. Trka u Kraljevu je dupla, pa će subota, 16. septembar, biti dan put aktivnosti na dobro nam znanoj pisti vojnog poligona. Zvanični trening broj jedan startuje u 11 časova, drugi trening predviđen je za 13:00 sati, a početak prve trke u četiri divizije zakazan je za 15:30.

pročitaj još

  U nedelju, 17. spetembra neće biti zvaničnih treninga, jer će posle jutarnjeg zagrevanja u 12:00 časova uslediti svečano otvaranje, a odmah potom sledi i start druge trke vikenda. Interesantno je da će divizije I i II, tačnije popularne klase „jugo hibrid“ i „jugo mali N“ na subotnjoj trci startovati u inverznom raspordu s treninga, dakle vlasnik najboljeg vremena kreće s 10. pozicije, drugog s devete i tako rtedom, sve po ugledu na takmičenja u poznatim evropskim i svetskim serijama!

  S obzirom da su ovo dve završne trke sezone, to će i draž raspleta u borbi za titule biti još veća. u najmanjoj klasi, „mali N“, domaći vozač Đorđe Ristić ima lepih 36 bodova prednosti nad Nikolom Lazarevićem, odnosno 40 u odnosu na Miloša Paunovića. Pošto je u opciji osvajanje još 51 boda u ove dve trke, teoretsek šanse ima i Čačanin Vladimir Đurović.

  Slična situacija stoji i u „hibridu“, gde vodi Viktor Davidovski sa 102 boda, aktuelni šampion Nastasijević je sakupio 75, trećeplasirani Časlav Tošić ima 62, dok Petar miloradović na svom kontu ima tačno polovinu bodova u odosu na trenutno vodećeg Makedonca. U klasi II, do 1.400 kubika N, takođe je poprilična gužva – lider Vojnović ima 88 bodova, tačno 20 „fali“ Dragan Filipović, a pravo da se nadaju imaju i Vuk Radenković i Milovan Ratković.

  U klasi IV, do 1.400 kubika E1, Nenad Savić i Marko Vukašinović, a bodovna prednost je na strani popularnog Nešeca. U klasi VIII do 2.000 kubika E1, Aleksandar Marinković je marljivim sakupljanjem bodova stigao u priliku da se bori za titulu s Aleksom Radojkovićem, koji ima dodatni problem jer mu je u pripremi automobila za finalnu trku stradao motor u „ford fokusu“, te je rentiranje neke sprave jedino rešenje da se spasi šta se spasiti može. U najjačoj klasi IX, do 2.000 kubika SP, Darko Božilović je na korak od trona, ukoliko se u njegovoj klasi pojavi dovoljan broj takmičara za bodovanje, jer su mnogi ove sezone imali teške udese,kvarove i malere.

  Što se tiče popularnih „fićista“ u njihovog Kupa, Marko Pavlović je već overio titulu u klasi I, dok je Nikola Ekmeščić nadomak trijumfa u jačoj klasi, mada ambiciozni Aleksandar Radisavljević svakako neće dozvoliti da Bajinobaštanac lako dođe do lovorika, uprkos zaostatku od 25 bodova.

  I rasplet u klupskom okršaju dolazi do vrhunca, s obzirom da AKSK „Crvena zvezda“ ima pristojnih 37 bodova prednosti nad „KV Racing”, a svoju šansu iz prikrajka čeka i ASU „Oracal polikarbonati“.

  Da stvar bude još lepša, organizator „Beep Beep“ tim je tokom oba dana obezbedio direktne prenose trka! Prenos će biti i na internet portalu nacionalnog servisa RTS…

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: automobilizam, beranovac, domaće, kraljevo, sport, trke