0

Najboljima na Ušću uručeni pehari!

Ovog vikenda održana je Nagrada Beograda 2017 - kružne trke na Ušću u okviru Šampionata Srbije, BiH, kao i Centralnoevropske zone

Foto: AMSS

Foto: AMSS

Legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017” u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS) , uz podršku AMS Osiguranja (AMSO), i pokroviteljstvo Grada Beograda, okupila je preko 100 takmičara i brojnu publiku.

pročitaj još

  Konkurencija je bila jaka, uživanje za poznavaoce automobilizma i spektakl za sve koji su bili u prilici da posmatraju vožnju na ušću Save i Dunava, na legendarnoj stazi na Ušću, dugačkoj 2.325 metara. Najboljima nakon šest sati uzbudljive i napete vožnje dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u Centralnoevropskoj zoni i za nacionalne šampionate Srbije i BiH.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Predsednik AMSS Mirko Butulija dodeljujući pehare najboljima, u klasi D4 – 1600 prvoplasiranom Nenadu Saviću, u klasi D4 – 2000 Zoranu Kastratoviću, istakao je: “Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada”.

  Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Lazarević, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Nenad Savić, klasi V Uroš Brkić, klasi IX Darko Božilović.  U disciplini “Kup fića”, kup 1 pobednik je Savo Jančević, a u kupu 2 Nikola Ekmeščić.

  Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, na Ušću se nije desio nijedan incident, a takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.

  Izvor: PR AMSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, fia cez, nagrada beograda, šampionat srbije, trke, ušće