0

Na Ušću otvorena “Nagrada Beograda 2017”

Svečanim otvaranjem u 12 časova, danas je počela kružna auto-trka “Nagrada Beograda 2017” na Ušću, koju je organizovao Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS) i AMS Osiguranja (AMSO)

Foto: AMSS

Foto: AMSS

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, nastupa preko 100 vozača, a trka Nagrada Beograda 2017. se pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH. Otvorene su sve klase i discipline, a vozi se u pet divizija.

pročitaj još

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Publici i prisutnim takmičarima, na svečanom otvaranju ovog značajnog sportskog događaja na ušću Save i Dunava, obratili su se ministar odbrane Aleksandar Vulin, gradski mendžer grada Beograda Goran Vesić, srpski šampio i najveći promoter auto-sporta Dušan Borković, te predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija koji je proglasio trku otvorenom.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  “Želeo bih da pozdravim sve moje kolege, puno mi je srce danas ovde na Ušću, žao mi je što ne učestvujem”, istakao je Dušan Borković.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Predsednik AMSS Mirko Butulija je kao domaćin pozdravio srdačno skup, naglasivši da mu je drago da su auto-trke na legendarnom Beogradskom Ušću ponovo redovne pred sve brojnijim ljubiteljima brze vožnje, sportske  i bezbedne vožnje. „Takmičarima želim sreću i fer sportsko takmičenje, a najboljima dobar plasman“, rekao je još Mirko Butulija i zvanično otvorio trku pozivajuči takmičare da startuju svoje mašine.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  Grmljavinu motora preko stotnu automobila pozdravila je publika gromoglasnim aplauzom.

  Izvor: PR AMSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: borković, nagrada beograda, šampionat srbije, trke, ušće