0

ČETVRTI U NIZU: Rabrenović trijumfovao i na VI Beogradskom reliju!

Vladica Rabrenović trijumfovao je i na VI Beogradskom FAM reliju – Memorijal Mirko Martinović i sačuvao epitet najboljeg vozača ove sezone u domaćem šampionatu

Foto: SAKSS

Foto: SAKSS

Ni ognjena vrućina, ni toplotni udar suvozača nisu omeli Vladicu Rabrenovića da trijumfuje na VI Beogradskom FAM reliju – Memorijal Mirko Martinović u svom Renault Clio R3. Četiri puta Košutnjak i isto toliko puta brzinski ispit Avala odradio je višestruki šampion Srbije u najzahtevnijoj diciplini auto-sporta i sačuvao epitet najboljeg u nacionalnim okvirima, pobedivši bez većih problema.

pročitaj još

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Drugo mesto pripalo je još jednoj posadi čačanske ekipe WRR, Aleksandar Dučić – Dejan Golić, takođe u Renault Clio, ali grupe N. Treće mesto u generalci pripalo je gostima iz Hrvatske, posadi Dario Šamec – Goran Šams u Peugeot 206 RC, koji su vikend pun zabave i druženja s prijateljima zaokružili i odličnom partijom za plasman na podijum, doduše nezavanično, jer je šampionat Srbije još uvek zatvorenog tipa.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  Onaj „pravi“, poslednji stepenik podijuma pripao je pasioniranom automobilisti i trkaču u svim disciplanama, Pavlu Komnenoviću! Stari as volana sa mladom, ali i već šampionski dokazanom suvozačicom, Natašom Tunguz, stigao je do trećeg mesta u domaćem generalnom plasmanu, odnosno drugog u klasi IV. Ako je suditi po reakcijama popularnog Paje, biće da ovo nije jedini reli koji će voziti ove sezone, na opštu radost automobilske javnosti.

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  U klasi 3 briljirali su Branko Dukić i Borko Turudić osvajanjem prvog mesta u svom Citroenu Saxo 1.6, a bitno je napomenuti da su Zemunci jedina posada do sada koja je učestvovala na svim reli takmičenjima Memorijal Mirko Martinović!

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  U klasi II, trijumf odnosi posada Luka Kotorčević / Tamara Radosavljević, pošto je Nenad Vićentić i svog novog suvozača „pozajmio“ mladom Užičaninu u Peugeotu 106. Branislav Pijević i Nikola Prica odnose drugu poziciju u klasi za volanom Škoda Felicia 1.3, dok je novajlija na stazi u ulozi vozača, Vladimir Damjanović, završio treći, u takođe jednom vrhunski pripremljenom Peugeotu 106.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  U konkurenciji samo dve posade u najmanjoj klasi, „mali N“, Zoran Milisavljević i Vladan Kostić su i ovom prilikom bili brži od svojih sada već „večtih rivala“, Predraga Stefanovića i Aleksandra Nenadovića.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  Dodelom pehara najboljima ispred Starog dvora, na mestu subotnjeg ceremonijalnog starta, okončan je VI FAM Beogradski reli – Memorijal Mirko Martinović. Po tradiciji, pehare za najbolja vremena na SI Avala u klasama II i IV, tačnije Luki Kotorčeviću i Dariju Šamecu, predala je majka pokojnog šampiona, Stana.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  Generalno gledano, ekipa FAM MM Power i sponzori iz FAM-a napravili su jedan odličan trkački događaj i kvalitetan reli, ali je definitivno sigurno da ovo nije idealan termin za održavanje relija u glavnom gradu. Što zbog vrućina nepodnošljivih razmera, što zbog perioda godišnjih odmora…

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: beogradski reli, mirko martinović, ostalo, pavle komnenović, pobeda, šampionat srbije, vladica rabrenović