0

Komnenović i gosti za dodatnu draž VI Beogradskog relija

Ovogodišnji VI Beogradski reli obogatiće i nekoliko zvučnih imena, među kojima je i legenda domaćeg auto-sporta, Pavle Paja Komnenović, a tu su i dve gostujuće posade iz Hrvatske!

Foto: Pavle Komnenović/Facebook

Foto: Pavle Komnenović/Facebook

Start VI Beogradskog relija – Memorijal Mirko Martinović uveliko se bliži, a vredni organizator FAM MM Power već je obnarodovao listu prijavljenih posada. Pored već standardnih imena koja su krasila prva tri takmičenja od starta sezone, na listi se nalazi i nekoliko poznatih noviteta, a među njima i gosti iz Hrvatske!

pročitaj još

  Najzvučnije ime je sigurno čuveni Pavle Komnenović, koji se vraća svojoj staroj ljubavi, reliju, u automobilu koji mu je pozajmio njegov dugogodišnji porodični prijatelj i nekada član Komnenovićeve prateće ekipe, Nenad Vićentić. Dane koje provodio u oporavku nakon povrede na Zlatiborskom reliju, popularni Nešon prekraćuje uživanjem u pripreni svog Renault Clio za našeg poznatog asa! Pored automobila, Vićentić je starijem kolegi „ustupio“ i suvozača, pošto se lanjski šampion, Nataša Tunguz, vraća na desno sedište „po direktivi“ svog lanjskog „poslodavca“ Vićentića.

  Foto: Pavle Komnenović/Facebook

  Foto: Pavle Komnenović/Facebook

  Podsećanja radi, Komnenović je svojedobno bio više nego uspešan relista, a za učestvovanje na VI Beogradskom reliju odlučio se kako bi podržao akciju „Pomozimo Milošu“, koja se odnosi na pomoć njegovom sinu Milošu, koji (uspešno) bije bitku protiv leukemije.

  Za oko „zapada“ i ime još jednog, relistima nadaleko čuvenog, tandema Todor Stamenković – Steva Rauš, kojima je Mirkov memorijal sasvim dovoljan povod da pokušaju da obezbede adekvatnu spravu i pojave se na startu.

  Ono što posebno raduje je i gostovanje dve posade iz Hrvatske, koje će voziti van konkurencije, ali će zato publika uživati u njihovim majstorijama. Stari znanci relija u Beogradu, Dario Šamec i Goran Šams, u Peugeotu 206 RC, iskoristiće priliku da obiđu prijatelje i dobro se zabave, a sličan motiv ima i Tomislav Postružin i suvozač mu Robert Grdović u Opel Astri GSi. Možda će njihovo gostovanje biti dobar uvod u eventualnu buduću saradnju dva Saveza, kao što smo imali pre nekoliko godina.

  Foto: Pavle Komnenović/Facebook

  Foto: Pavle Komnenović/Facebook

  S organizacione strane gledano sve teče u najboljem redu, ali će prvobnitni itinerere pretrpeti izmene. Centar relija, verifikacija, tehnički pregled i servisno parkište sa prvobitno planiranog Beogradskog sajma premešteni su u Košutnjak, u Pionirski grad. Time je ruta relija postala kompaktnija i jednostavnija, pošto je specijalni ispit Košutnjak „ispred nosa“, a ni Avala sa te lokacije nije daleko.

  Tehnički prijem i verifikacija predviđeni su za subotu, a reli se vozi u nedelju, 23. jula, s početkom od 10 časova na lokacijama Avala i Košutnjak.

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: beogradski reli, pavle paja komnenović, renault clio