0

Radojković po starom i na „Nagradi Rakovice 2017“

Prvi dan duplog programa šampionata Srbije na brdskim stazama pod nazivom „Nagrada Rakovice 2017“, koji je održan na poznatom beogradskom izletištu Košutnjaku, pripao je Aleksi Radojkoviću koji je tako nastavio seriju dobrih rezultat na brdskim stazama

Foto: sakss.org.rs

Foto: sakss.org.rs

Dupli program prvog dana obiluje aktivnostima počev od tehničkog i verifikacije preko zvaničnih treninga i u zavisnosti od dužine staze i broju penjanja od starta do cilja, kada je trka u pitanju. ASK Rakovica klub organizator učinio je maksimum napora da navedene aktivnosti sprovede tačno po propisanoj satnici, u čemu je uslovno rečeno i uspeo.

pročitaj još

  Zvanični treninzi odrađeni su u predviđenom vremenskom roku na zadovoljstvo sasvim pristojnog broja publike pored staze, ako se uzme u obzir da je sezona godišnjih odmora, ali i da je Košutnjak jedno od prestoničkih mesta namenjeno za izletnike…

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Prva od dve predviđene vožnje počela je neznatnim zakašnjenjem i taman kada je publika ušla u trkački ritam, došlo je do prekida zbog izletanja Uroša Brkića. Po rečima upučenijih ljudi u dešavanja, Brkić je izleteo posle cilja, par destina metara pošto je prošao ćeliju, tačnije rečno, kažu da je bio svestan da je završio trku, tek kada je video semafor za vremena, ali tada je već bilo kasno da se koči. Udarac je bio sliovit, Honda Civic je potpuno uništena, a do zaključenja izveštaja, Uroš je dobro i čeka na skener, što je svakako dobra vest.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Zanimljivo je napomenuti da je Uroš uoči trke na Košutnjaku promenio motor u automobilu, shodno tome i klasu. Koliko je bio brz najbolje govore brojke, a vreme od 2:20,024 u prvoj vožnji bilo je najbolje.

  Drugi najbrži u klasi VIII, posle pomenutog Radojkovića je, Života Milić koji je ujedno 12. u generalnom. U klasi VII četvrto i peto mesto osvojili su Dragan Balačikić, odnosno Željko Milutinović, koji po svemu sudeći brdsku trku koristi kao uvertiru za predstojeći Beogradski reli koji je na programu narednog vikenda, a na kom će Košutnjak biti jedan od brzinaca.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  U klasi VI najbrži je bio Mario Zahirović, koji je u generalnom završio kao 13. Vitomir Susi Cvetić je sam u klasi V, ali je vozio kao da je ista prepuna, koliko je raspoložen za vožnju moći će da se uvere svi koju u nedelju dođu na Košutnjak.

  Najbrži u klasi III bio je Vuk Radenković, ispred Mirka Deretića i Luke Kotorčevića. Vredan posebnog pomena je Jovan Lazarevič koji je slavio u klasi II, popularnom „hibridu“,  ali ne zbog toga, već što je u generalnom plasmanu završio čak osmi, sa ozbiljnom razlikom u odnosu na prvog kolegu iz svoje klase, ali i u odnosu na druge u jačim automobilima. Najbrži u klasi I, „ mali N“ bio je Marko Marić.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Drugi dan duplog takmičarskog vikenda Šampionata Srbije na brdskim stazama „Nagrada Rakovice 2017“ koji je održan na Košutnjaku, pripao je Aleksandru Vidosavljeviću u „jugu 1.4“. Trećeplasirani u generali prvog dana, Vidosavljević je više nego zasluženo slavio u nedelju, pobedivši ujedno i u klasi 4. Popularni Bobo bio je više nego raspoložen za takmičenje, a nekadašnji ponos nacionalne auto industrije u njegovim rukama je perfektno funkcionisao.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Drugo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Dragan Balačikić u „hondi sivik“, konačno podsetivši na lanjske partije. I Željko Milutinović je konačno poterao svog „u renoa klio RS“ kako zna i ume, pa je treće mesto u generali sasvim pristojan rezultat. Inače, drugi takmičarski dan obeležilo je nekoliko odustajanja, na prvom mestu Alekse Radojkovića, najbržeg u generalnom plasmanu prethodnog dana, ali i jučerašnjeg drugoplasiranog, veterana Vitomira Cvetića u „VW golf“, koji je bio ozbiljan kandidat za najviši stepenik na pobedničkom postolju u generali.

  U klasi „mali N“ videli smo preslikanu situacija od subote, Marko Marić je još jednom bio neumoljiv. Bojan Jovanović je morao da se zadovolji drugim mestom, ali i peharom za najbržeg juniora.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Klasa II poznatija kao „jugo hibrid“ pripala je Jovanu Lazareviću koji je čitav vikend demonstrirao raskošno umeće upravljanja automobilom na brdskim stazama. U prilog tvrdnji govore i vremena kako na treninzima tako i na trkama oba dana, prvog dana bio je brži devet, odnosno šest sekundi drugog dana u odnosu na drugoplasiranog u klasi, hrabrog Miloša Trovača Spasojevića.

  Vuk Radenković ponovio je subotnji trijumf, a u toj klasi III Deretić i Kotorčević su takođe na istim pozicijama kao prvog dana. Klasa VI u nedeljnom okršaju pripala je Milošu Brkiću, a „sedmica“ Draganu Balačikiću. U klasi VIII drugog dana nije bilo ni jednog takmičara od trojice sa početka vikenda, pa niko nije ni završio nedeljnu trku!

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: brdska trka, rakovica, šampionat srbije