0

POČETAK RASPLETA: Nagrada Rakovice 2017

Sezona trkanja na brdskim stazama u okviru Šampionata Srbije nastavlja se 15. i 16. jula trkom „Nagrada Rakovice 2017“

Foto: sakss.org.rs

Foto: sakss.org.rs

U organizaciji kluba ASK Rakovica, na svima omiljenom Košutnjaku, voziće se dupli takmičarski program sa dve zasebne trke u subotu i nedelju. Staza dužine 3.710 metara vodi od sportske hale u Rakovici, pored restorana Košuta, do cilja kod restorana „Devetka“, u potpuno istom izdanju kao i prethodne godine.

pročitaj još

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  U subotu program počinje verifikacijom vozača, u vremenu od 07:00 do 09:15 časova, tehnički prijem je u istom periodu, a prvi od dva predviđena treninga startuje u 12:00 časova. Početak prve trke zakazan je za 15.30, a druge u 16:15 časova.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Za nedelju je program delimično korigovan. Verifikacija i tehnički prijem su od 08:00 do 09:00 časova, prvi trening predviđen je za 11.00 časova, odmah potom i drugi, a start prve trke planiran je za 14:30 časova. Prema prognozama organizatora, druga trka trebalo bi da startuje u 15:45 časova. Završna dodela pehara i priznanja najboljima na obe trke predviđena je za nedelju u 18:00 časova, u Pionirskom gradu, gde je i celokupna direkcija trke.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Ova trka predstavlja šestu i sedmu rundu Šampionata Srbije, posle otkazivanja trke u Loparama do kraja sezone ostaju još dve stanice s četiri okršaja (duple trke u Vrnjačkoj banji i Avali II), pa se samim tim polako kreće i u borbu za konačan rasplet i podelu lovorika na kraju sezone. Iako ima još dosta da se vozi, već nakon vikenda u Rakovici, rasplet situacije bi mogao postati jasniji makar u pojedinim klasama.

  Foto: sakss.org.rs

  Foto: sakss.org.rs

  Trenutni plasman u Šampionatu Srbije na brdskim stazama možete pogledati OVDE.

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: brdska trka, rakovica, sakss, šampionat srbije