0

NAGRADA BEOGRADA 2017: Spektakl na Ušću!

kontakt
Foto: SAKSS
Foto: SAKSS

Foto: SAKSS

Na svu sreću, pomenuto loše vreme i kiša bili su jedina negativna stvar koja se tokom nedeljnog popodneva dogodila na Ušću. Naime, trka je protekla bez ijednog incidenta, ako se izuzmu ustaljene trkačeke „čarke“ i okršaji, pa je i satnica programa perfektno ispoštovana. Jedini kraći prekid dogodio se pre starta prve divizije, i to upravo zbog kiše, kada je takmičarima odobrena promena guma, jer su padavine krenule baš neposredno pre starta!

pročitaj još

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Centralna trka dana bila je ona „sačuvana“ za kraj, u najmanjoj klasi, popularnom „malom N“. Bespoštedne borbe za svaku poziciju vodile su se duž čitave staze, Vukašin Stevanović, Igor Franičević, Đorđe Risitić i Marko Markov činili su četvorku koja je odlučivala o pobedniku. Markov zbog kvara, odnosno Stevanović zbog prevelike želje i izletanja prvi ispadaju iz te borbe, ali i trke, a u finišu Franičević se brani od svih napada lidera šampionata Ristića i slavi prvu pobedu karijere, u svom gradu, pred svojim navijačima.

  Treće mesto osvaja golobradi Nikola Lazarević, talentovani novi momak klase, i to baš u danu kada slavi tek 17. rođendan. Neiskusni Lazarević je mnogo pozicija izgubio posle perioda vozila bezbednosti na stazi, njegovu smušenost iskoristili su rivali prilikom restarta, pa je Lazarević u jednom momentu pao čak na 10. poziciju! Mihailo Milenković završava četvrti, a Marko Marić, osvajač pol-pozicije i rani lider trke biva naknadno brisan iz plasmana zbog udaranja Milenkovića, koji je „katapultirao“ inače odličnog Đorđa Vulovića u zaštitni zid krivine jedan.

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  I druga klasa „jugića“, ali ona jača, poznatija kao „hibrid“, takođe je imala svoje draži i neizvesnosti. Istini za volju, nije bilo toliko uzbuđenja kao u „malom N“, ali je na kraju razlika između pobednika i drugoplasiranog bila verovatno najmanja u istoriji „hibrida“- neverovatnih pet hiljaditinki dovele su Dušana Nastasijevića ispred Jovana Lazarevića, koji je većim delom bio lider trke. Aktuelni šampion Nastasijević u poslednjoj krivini koristi malu grešku Lazarevića, dovoljnu za gubitak već viđenje pobede. Trenutni lider Šampionata, Viktor Davidovski, mirno se dovezao do treće pozicije, mada su Marko Pavlićević i Petar Miloradović tokom svih 22 kruga bili uz makedonskog asa, ali bez prave šanse za napad.

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  U Diviziji 3 vožene su spojene klase III, IV, V i VI. Posle odustajanja Uroša Brkića, briljantnu pobedu upisuje Nenad Savić, ujedno najbrži čovek klase IV. Vuk Radenković je slavio prvu pobedu sezone u klasi III, završivši na drugom mestu u diviziji, ispred Radmila Vojnovića i Milorada Ratkovića, koji su drugi i treći u klasi III. Interesantno je da je treće mesto u klasi zauzeo Dragan Filipović, ali je tu poziciju morao da prepusti Ratkoviću, jer je zaboravio da se pojavi na obaveznom merenju automobila nakon trke!

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Kiša je, kao što rekosmo, definitivno pokvarila uvertiru dana, trku Divizije 4, gde su spojene klase VIII i IX. Dragan Stojković se posle subotnjeg udesa nije pojavio na startu, baš kao i Dejan Čolović, kojem je zatajila elektronika u Ford Fokusu. Tako je Nemanja Milovanović poveo trku ispred Darka Božilovića i Alekse Radojkovića. Lider greši u krivini dva i parkira oštećenu Hondu Civic nakon izletanja i udarca u betonsku barijeru. Uskoro na istom mestu odustaje i njegov brat Mirko, koji se prvi put ove sezone pojavio u svom Focusu, takođe zbog izletanja. Darko Božilović je iskoristio ukazanu priliku i lako trijumfovao u diviziji i klasi IX, ubedljivo ispred Alekse Radojkovića, najboljeg u klasi VIII.

  Foto: SAKSS

  Foto: SAKSS

  Lep trkački dan dodatno je ulepšao i direktni TV prenos na sajtu SAKSS-a, ali i na FB i Youtube kanalima Saveza, koji su bili izuzetno gledani, s brojkom od oko 10.000 poseta! Zato u Savezu obećavaju da će naredna trka na Ušću, poslednjeg vikenda avgusta meseca, koja će se bodovati i za Centralnoevropsku zonu, biti još bolje odrađena.

  Izvor: PR SAKSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, n klasa, nagrada beograda, ostalo, sakss, trke, ušće