0

ODUVAO KONKURENCIJU: Pogledajte rekordni krug Kobayashija u Toyoti TS050 Hybrid! (VIDEO)

U kvalifikacijama za 85. po redu trku na čuvenoj stazi Le Mans, Kamui Kobayashi, vozač Toyote TS050 Hybrid bio je brži za čak 2,5 sekunde od konkurencije i postavio novi apsolutni rekord staze!

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Kamui Kobayashi, bivši vozač Sauber F1 tima, a sada deo posade jedne od tri Toyote TS050 Hybrid, koje će pokušati da napokon donesu trijumf japanskog gigantu na prestižnoj trci 24 časa Le Mans, postao je svojevrsni heroj u kvalifikacijama, budući da je naprosto “oduvao” konkurenciju i postavio novi rekord staze!

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  On je bio za gotovo 2,5 sekunde brži od drugoplasirane posade, takođe u Toyoti TS050 Hybrid, a gotovo četiri sekunde brži od treće Toyote TS050, koja se nalazi na petom startnom mestu! Treći i četvrti su vozači Porsche 919 Hybrid…

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Kobayashijevo vreme od 3:14.791 sa prosečnom brzinom od 251,9 km/h ujedno je i najbrži krug na ovoj stazi, čak i nakon postavljanja “šikana” (PlayStation i Michelin) na čuvenom Hunaudieres pravcu, poznatom i kao “Pravac Mulsanne”.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Dosadašnji rekord držao je Hans-Joachim Stuck, u vremenu 3:14.800, a postavio ga je davne 1985. godine, u Porscheu 962C, kada se Mulsanne pravcem “jurilo” i blizu 400 km/h!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 24 časa, hybrid, kamui kobayashi, le mans, ostalo, rekord, toyota ts050, wec