0

TCR 2017 SALZBURGRING: Borković pobedio, Vesnić bez plasmana!

Na nedavno održanom trkačkom vikendu na stazi Salzburgring u Austriji, Dušan Borković je došao do svoje druge pobede u sezoni, dok je debitant u TCR seriji, Milovan Vesnić, nažalost ostao bez plasmana

Foto: TCR

Foto: TCR

Protekli trkački vikend u okviru TCR serije doneo je mnogo uzbuđenja, a za srpsku javnost bio je naročito interesantan, jer su po prvi put nastupila dva predstavnika Srbije u ovom, sve popularnijem takmičenju. Pored Dušana Borkovića, koji nastupa od samog početka sezone, sada se seriji priključio i Milovan Mikica Vesnić, sa novim automobilom Audi RS3 LMS.

pročitaj još

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  No, koliko je za Borkovića vikend bio uspešan, barem prva trka, budući da je uspeo da trijumfuje, startujući sa druge pozicije, toliko je debi za Vesnića bio razočaravajući jer je nakon peha sa kočionim diskovima prvu trku na Salcburgringu završio u šljunku, posle kontakta sa Dankanom Endeom, a drugu nije ni startovao usled oštećenja na automobilu.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Borković je u svojoj Alfa Romeo Giulietta oba puta odlično „potegao“ na startno-ciljnoj ravnini ispred najbržeg u kvalifikacijama, Mat’o Homole u Opel Astri – prvi put prilikom redovnog starta trke, dok je drugi „sprint“ bio nakon perioda vožnje iza Safety Car, koji je izašao usled teških udesa vozača Leopard Racinga, Rob Huffa i Jean-Karl Vernaya.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Time je došao do druge pobede u ovogodišnjoj seriji, koja mu je donela pregršt bodova, ali je nažalost, ostao bez plasmana u drugoj trci dana, jer je nakon izletanja, koje je najverovatnije posledica tehničkog kvara, ostao zaglavljen u šljunku. Time je Borković dospeo na petu poziciju u generalnom poretku sa 82 poena, 43 manje od prvoplasiranog Cominija.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Kao što smo već i spomenuli, Vesnićev vikend bio je za zaborav jer je nakon kontakta i izletanja u prvoj trci, automobil ostao “van stroja” za drugu trku dana. “Utvrdili smo da, osim šljunka u prostoru oko kaiševa koji nije lako rešiv, imamo oštećenje zadnje viljuške. U prvoj trci smo promenili setap u odnosu na sve koje smo isprobali do tog trenutka. Nije ispalo najbolje, ali su onda krenuli i drugi problemi. Prvo sam pokvario podešavanje kad sam malo tvrđe ušao u šikanu i poremetio trap. Automobil je počeo da prikazuje i upozorenja o temperaturi, Huff me pritiskao i shvatio sam da ne mogu da ga zadržim iza sebe. Posle je sve krenulo nizbrdo. Bolje da sam ušao u boks i pokušao sa ekipom da podesim auto za drugu trku nego što sam sačekao da mi Ende presudi”, izjavio je Vesnić.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Već za nedelju dana, tačnije sledećeg vikenda, voze se dve trke u našem “komšiluku”, na stazi Hungaroring, u Mađarskoj, koju oba naša takmičara itekako dobro poznaju, pa se nadamo i dobrim rezultatima.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: alfa romeo giulietta, audi rs3 lms, ostalo, tcr