0

SRPSKI DUEL U AUSTRIJI: Pored Borkovića, u TCR stiže i Mikica Vesnić!

Nakon Dušana Borkovića, koji se od ove sezone bori u sve popularnijem TCR šampionatu, u ovu seriju uključuje se i naš poznati as, Milovan Mikica Vesnić, koji će nastupiti narednoj vikenda, na trci u Austriji

Foto: TCR

Foto: TCR

Svetski šampionat touring automobila (WTCC) polako gubi na svojoj popularnosti, usled ne samo ogromnih troškova, već i sve većeg uticaja velikih proizvođača automobila, koji prema svojim potrebama, “prilagođavaju” pravila od sezone do sezone. No, zato je tu TCR serija, koja se već prošle godine pokazala kao pun pogodak, a ove, interesovanje je zaista veliko, ne samo kada su u pitanju vozači, već i proizvođači automobila.

pročitaj još

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Tako ćemo na predstojećoj trci u Austriji, videti prvi nastup i Subarua u okviru ove klase, sa modelom WRX STI TCR, a stići će i neka nova vozačka imena, pre svega, naš poznati automobilista Milovan Mikica Vesnić. Time će Srbija imati čak dva predstavnika u ovoj seriji, budući da od ove godine, nakon prelaska iz ETCC-a, u TCR-u nastupa i Dušan Borković, koji je trenutno šesti u generalnom plasmanu.

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  Mikica Vesnić, ekipa, ali verujemo i cela automobilska sportska javnost, sa nestrpljenjem očekuje start automobiliste iz Užica u trenutno najpopularnijoj, ali i najkvalitetnijoj svetskoj seriji na kružnim stazama. Ono što posebno treba istaći je činjenica da će se u TCR-u konačno pojaviti kompletno srpska ekipa, što osim vozačke postave, podrazumeva i mehaničare kao i kompletnu logistiku tima.

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  Sam Vesnić veoma smireno očekuje možda i najveći izazov u svojoj dosadašnjoj karijeri: “Spremni smo i ja kao vozač, ali i kompletna ekipa. U Salzburg putujemo rasterećeni jer u globalu nemamo šta da izgubimo. Po planu smo trebali da debitujemo još pre dve trke u Belgiji, ali finansije se nisu skockale tako da će Austrija biti mesto mog debija u TCR-u. U konkurenciji 24 veoma kvalitetna vozača cilj nam je da pre svega čitavi završimo dve trke jer već za sedam dana kasnije je takmičenje na Hungaroringu koje se vozi zajedno sa DTM serijom. Niti imamo sredstva, ali ni vremena da u slučaju težeg incidenta nastupamo dalje. Naravno to ne znači da se nećemo trkati, ali realno smatram da bi ulazak u prvih 12 bio odličan rezultat za prvi nastup. Ipak, dolazimo u “osinje gnezdo” gde se grčevito bori za svaki bod, a stil vožnje trenutno u TCR-u je možda na momente i pregrub. Moram se navići i na nove pneumatike, nov sistem rada, ali sve je to deo procesa učenja, a nama je cilj da se u narednoj godini pojavimo na još više trka. Ponosan sam što je moja ekipa prva iz Srbije koja će se oprobati na ovom nivou i verujem da ćemo kao i do sada ostaviti na sve sjajan utisak.”

  Foto: ASK Vesnić

  Foto: ASK Vesnić

  Milovan Vesnić će braniti boje srpskog ASK Vesnić iz Užica, a nastupaće u novom Audiju RS3 LMS. Nakon kratkog testa u okviru CEZ-a, biće mu ovo tek drugi nastup u ovom automobilu. S druge strane, Dušanu Borkoviću ovo će biti peti trkački vikend u TCR klasi, za upravljačem Alfa Romeo Giuliette TCR.

  Foto: TCR

  Foto: TCR

  Program na Salzburgringu obuhvata zvanične kvalifikacije koje su zakazane za subotu 10. juna u 15h dok se prva od dve trke vozi u nedelju sa početkom u 13.05h. Verujemo da će trke kao i do sada prenositi RTS, a live streeming je moguće pratiti na zvaničnom sajtu TCR serije.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, dušan borković, mikica vesnić, ostalo, salzburgring, tcr, wtcc