0

WRC 2017 TOUR DE CORSE: Napokon i Neuville!

Četvrti reli ovogodišnje WRC sezone doneo je ne samo četvrtog pobednika, već i četvrti različiti automobil, a svoj „maler“ koji ga prati još od početka sezone, napokon je „razbio“ Belgijanac Thierry Neuville!

Foto: wrc.com

Foto: wrc.com

Čak se ni najoptimističniji ljubitelji WRC-a nisu nadali ovako uzbudljivom i izjednačenom startu sezone, budući da smo na četvrtom reliju, koji se vozio po legendarnim krivudavim asfaltnim putevima Korzike, dobili četvrtog različitog pobednika.

pročitaj još

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Nakon što su se Ogier, Latvala i Meeke popeli na najvišu stepenicu pobedničkog postolja, to je napokon učinio i Thierry Neuville, prekinuvši tako niz pehova koji su ga pratili od početka sezone, kada je već bio u prilici da trijumfuje.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Šta više, pobedom Neuvillea u Hyundai i20 WRC, dobili smo i četvrtog različitog proizvođača na isto toliko relija, nakon Forda, Toyote i Citroena, što samo nagoveštava da će ova sezona biti možda i jedna od najuzbudljivijih u poslednjih par godina.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Ono što je interesantno naglasiti jeste da je pobeda Belgijanca došla nakon peha pobednika prošlog relija, Britanca Kris Meeke, koji je vodio sve do šestog brzinskog ispita, kada je motor u njegovom Citroenu C3 WRC „digao ruke“, nakon čega je Meeke bio prinuđen da odustane.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Trijumf Hyundaija dodatno je proslavljen osvajanjem trećeg mesta od strane veterana Dani Sordoa, kojem je bukvalno na poslednjem brzinskom ispitu, Sebastien Ogier preoteo drugo mesto, za svega 1,3 sekunde! Odličan nastup južnokorejskog proizvođača upotpunio je Hayden Paddon, osvajanjem šeste pozicije, iza odličnog Jari-Matti Latvale u Toyoti Yaris i Craig Breena u Citroenu C3.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: