0

WRC 2017 MEXICO: Kris Meeke u spektakularnom McRae stilu!

Britanac Kris Meeke je treći pobednik u isto toliko relija ove sezone, ali način na koji je uspeo da dođe, ili bolje rečeno, zadrži vodeću poziciju do kraja, ući će u istoriji WRC takmičenja!

Foto: wrc.com

Foto: wrc.com

Ako se, posle čitave decenije od kada nas je tragično napustio Colin McRae, može reći da legendarni Škotlanđanin ima svog „duhovnog“ naslednika, onda je to svakako Kris Meeke, koji možda nije najbrži, svakako ne najkonstantniji, ali koji definitivno zna da iznenadi onda kada ga gotovo svi otpišu, a naročito da u samom finišu, izazove infarkt kod polovine svojih fanova i mehaničara!

pročitaj još

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Ako niste u direktnom prenosu gledali poslednju etapu relija Meksiko, tačnije Power Stage 19, koja je dugačka svega 22 kilometra, ali donosi dodatne poene za šampionat, ne znate koliko ste stresa propustili, kada je poslednji na startu i prvoplasirani u poretku reli Meksika, Kris Meeke, na nekoliko krivina pre cilja, izgubio kontrolu nad svojim Citroenom C3 i izleteo van puta!

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Na njegovu veliku sreću, automobil nije pretrpeo velika oštećenja, osim probušenog pneumatika, a temperamentnog Britanca je incident toliko zbunio, da u trenutku nije znao gde se nalazi, te je okrenuo u suprotnom smeru i kroz improvizovani parking za gledaoce, projurio dok nije pronašao put nazad, te se vratio na put!

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Prednost koju je u prethodnih 18 brzinskih ispita stekao bila je, na njegovu veliku sreću, taman dovoljna da „pokrije“ ovo izletanje, te je na kraju, reli završio sa 13,8 sekundi prednosti nad odličnim Sebastien Ogierom u Ford Fiesti RS, koji je zahvaljujući ovim bodovima, ponovo preuzeo vodeću poziciju u šampionatu.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Na cilju, i napokon na pobedničkom postolju, našao se tragičar prethodna dva relija, Belgijanac Thierry Neuville u Hyundai i20, dok je četvrto mesto uzeo veoma konstantni Estonac Ott Tanak, donoseći ekipi M-Sport Ford nove važne bodove u poretku konstruktora.

  Foto: wrc.com

  Foto: wrc.com

  Drugi vozač Hyundaija, Hayden Paddon na cilj je stigao kao peti, dok su se iza njega našle obe finske posade Toyote – Jari-Matti Latvala i Juho Hanninen. Solidan nastup Hyundaija upotpunio je Španac Dani Sordo, osvajanjem osmog mesta.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: c3, citroen, colin mcrae, kris meeke, meksiko, rally, reli, wrc