0

HAMILTON NAJBRŽI, VETTEL MARATONSKI: Počeli prvi predsezonski F1 testovi!

U Španiji su juče počeli prvi predsezonski F1 testovi, na kojima su Mercedes i Ferrari pokazali da su i dalje glavni favoriti u sezoni 2017!

formula1.com

formula1.com

Juče su u Barseloni, na stazi Circuit de Catalunya, počeli prvi predsezonski F1 testovi, nakon kojih bi trebalo da se stekne barem okvirni uvid u aktuelni odnos snaga timova, kao i prednosti i mane nekih od bolida.

pročitaj još

  formula1.com

  formula1.com

  Najbrže vreme na jučerašnjim testiranjima ostvario je Lewis Hamilton u Mercedesu W08, koji je u bolid seo tek poslepodne, dok je jutarnju sesiju vozio „novajlija“ u timu, Valtteri Bottas. Drugi najbrži bio je Sebastian Vettel u Ferrariju SF70H, samo jednu desetinku sporiji, koji je ujedno odvozao i najveći broj krugova (128).

  formula1.com

  formula1.com

  Interesantno je da je treći bio „povratnik iz penzije“, Brazilac Felipe Massa, koji je imao treće najbrže vreme, dve desetinke sporije od Ferrarija, ali i impresivan broj krugova (103), odmah iza Vettela. Četvrti je bio Kevin Magnussen u Haas-Ferrari, koji je bio iza Masse gotovo čitavu sekundu.

  formula1.com

  formula1.com

  Najveće razočarenje ponovo je ekipa McLaren-Honda, čiji je bolid u rukama Alonsoa, ponovo stao na stazi, usled problema sa sistemom podmazivanja. Time je praktično izgubljen ceo prvi dan, od ukupno četiri koja su na raspolaganju timovima.

  formula1.com

  formula1.com

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: f1, ferrari, formula 1, hamilton, mercedes, testovi, vettel