0

FORMULA 1 2017: Red Bull Racing RB13 (VIDEO)

Jedna od poslednjih F1 ekipa koja je predstavila svoj novi bolid jeste Red Bull, čiji automobil RB13 i ove godine pokreće TAG Heuer pogonska jedinica

Foto: Red Bull Racing

Foto: Red Bull Racing

Red Bull je jedna od poslednjih F1 ekipa koja je predstavila svoj novi bolid, pred početak današnjih prvih predsezonskih testova, koji se održavaju na stazi Circuit de Catalunya, nedaleko od Barselone. Automobil nosi naziv RB13, a pokreće ga TAG Heuer pogonska jedinica (poreklom iz Renaulta), koja navodno oslobađa oko 900 „konja“!

pročitaj još

  Foto: Red Bull Racing

  Foto: Red Bull Racing

  Vizuelno, bolid je zadržao već prepoznatljivu Red Bull „livreju“, koja ga krasi godinama unazad, dok je na polju dizajna i konstrukcije, svojim „know-how“ doprineo i legendarni Adrian Newey, kako bi Red Bull napokon vratio šampionsku titulu u svoje vitrine.

  Foto: Red Bull Racing

  Foto: Red Bull Racing

  Vozačka postava je ostala ista kao i prošle sezone, što će reći da je čine sada već iskusni Daniel Ricciardo, kao i mladi Max Verstappen, za koje se i ove godine očekuje da će, ukoliko se bolid pokaže konkurentnim, jurišati na najviše pozicije već od samog starta sezone.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: f1, formula 1, rb13, red bull, ricciardo, verstappen