1

FORMULA 1 2017: McLaren-Honda MCL32

Jedno od najvećih iznenađenje predstojeće F1 sezone mogao bi da bude i upadljiv bolid McLaren-Honda MCL32

Foto: McLaren

Foto: McLaren

Jedno od možda i najvećih iznenađenja kada su u pitanju predstavljanja novih F1 bolida za sezonu 2017 jeste McLaren, koji je prikazao drastično drugačiji automobil u odnosu na prošlogodišnji, a ujedno, ovo je i prvi McLarenov F1 bolid koji više ne nosi MP4/XX naziv.

pročitaj još

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Zvanično ime automobila glasi McLaren-Honda MCL32, a kao što se i iz samog naziva može naslutiti, japanski proizvođač Honda i dalje je zadužen za pogonsku jedinicu. Vizuelno, najupadljivija je potpuno nova, narandžasto-crna „livreja“ (Tarocco Orange), ali je i dalje vidljivo odsustvo velikih, glavnih sponzora.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Što se tiče vozačke postave, veteran Fernando Alonso i dalje je vođa tima, a od ove sezone, ekipi iz Wokinga, umesto Jensona Buttona, priključio se novajlija Stoffel Vandoorne. Takođe, treba naglasiti i to da su se u “zimskoj pauzi”, u timu dogodile značajne promene što se tiče ljudstva.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Dugogodišnji predsednik upravnog odbora kompanije i šef ekipe, Ron Dennis, otišao je iz McLarena (dobio otkaz), a redove je nedavno napustio i Jost Capito, koji je samo nekoliko meseci ranije stigao sa mesta šefa Volkswagenove WRC ekipe.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: alonso, f1, formula 1, honda, mcl 32, mclaren
  Popularni komentari
  • B
   Bora

   Očekujemo mnogo više od honde, nego prošle sezone.