2

FORMULA 1 2017: Mercedes-AMG W08 EQ Power+

I aktuelni šampion, ekipa Mercedes-AMG Petronas, predstavila je ovih dana svoj novi bolid, koji nosi naziv W08 EQ Power+

Foto: Mercedes-AMG

Foto: Mercedes-AMG

Kraj protekle nedelje, u svetu auto-sporta, obeležila su predstavljanja novih F1 bolida za predstojeću sezonu, a među njima je i aktuelni šampion u obe konkurencije, ekipa Mercedes-AMG Petronas, koja je na stazi Silverstone svoj W08 EQ Power+.

pročitaj još

  Foto: Mercedes-AMG

  Foto: Mercedes-AMG

  Dizajniran u skladu sa novim pravilima, W08 će od ove sezone pokretati i potpuno nova pogonska jedinica koja nosi naziv M08, a zadatak, imajući u vidu velike uspehe prethodnih modela, nije nimalo lak, naročito nakon promene pravila za 2017.

  Foto: Mercedes-AMG

  Foto: Mercedes-AMG

  Glavni sponzor ostao je isti, malezijski naftni gigant Petronas, dok je vozačka postava donekle podmlađena, dolaskom finskog vozača Valtteri Bottasa, nakon što se aktuelni šampion, Nico Rosberg, “penzionisao”. Lewis Hamilton i dalje ostaje “primadona” u timu, ma šta šefovi ekipe pričali o jednakom tretmanu…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, bottas, f1, formula 1, hamilton, mercedes, petronas, w08
  Popularni komentari
  • H
   Haha

   Ma STA svi pricali u svetu, Hamilton je morao da da nemcu titulu jer je nemacki tim tako rekao i sproveo kvarove u delo.