1

TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: Nastup Miloša Pavlovića na Rolex 24 Daytona

Srpski automobilista Miloš Pavlović, vozač Lamborghinija i takmičar u ekipi Grasser Racing, nije uspeo da sa posadom u Huracan GT3 sa startnim brojem 61, stigne do cilja čuvene 24-časovne trke izdržljivosti Rolex 24 at Daytona

Foto: Grasser Racing

Foto: Grasser Racing

Posada u sastavu Pavlović/Engelhart/Ineichen/Pampanini/Beretta kvalifikovala se za trku na 11. poziciji od 27 ekipa u okviru GTD klase, ali dva nesmotrena udesa Roberta Pampaninija i Michele Berette, rasprišili su sve snove za visok plasman zbog dugih zadržavanja u “boksu” radi popravki Huracana, a nije ostvaren ni glavni cilj da se završi trka, s obzirom da je na kraju, kao posledica navedenih problema, posle 526 preveženih krugova, a samo 90 minuta pre cilja, otkazao i motor!

pročitaj još

  Foto: Grasser Racing

  Foto: Grasser Racing

  Bez obzira na konačan ishod, Miloš je zadovoljan svojim nastupom na jednoj od najčuvenijih trka na svetu, koja je vožena po veoma teškim uslovima zbog kiše koja je padala gotovo čitavu noć…

  Nakon trke, Miloš Pavlović je sumirao utiske:
  “Ovo je bila jedna od najtežih i najuzbudljivijih trka u kojima sam učestvovao! Pre svega, zbog samog koncepta staze i asfalta, veoma starog, koji podseća na led kada se vozi po njemu. Vozili smo na Continental gumama, tvrdim kao kamen, tako da noću, kad je bila niska temperatura, ili kada je bilo vode na stazi, prianjanje nije postojalo, pa je to bila kao vožnja po ledu!

  Foto: Grasser Racing

  Foto: Grasser Racing

  Plan je bio da ja vozim tokom noći zato što se očekivala kiša, kada je bilo najteže, ali na žalost, sve je palo u vodu kad su prvo Pampanini, a zatim i Beretta, imali incidente. Obojica su na izlasku iz boksa, sa nezagrejanim gumama, uspeli da udare u zid. U prvom slučaju izgubili smo šest krugova, u drugom i više od toga i, najgore od svega, automobil više nije bio “pravi”. Tu je naša trka već bila “oštećena” i znali smo da više ne možemo da se vratimo, iako smo pokušali sve šta je bilo u našoj moći tokom noći. Veoma sam zadovoljan svojom vožnjom – imao sam tri perfektna “stinta” od po sat vremena budući da sam vozio ukupno tri časa. Bio sam konstantno jedan od najbržih automobila na stazi i nisam napravio nijednu grešku, što je bilo izuzetno važno u tim trenucima!

  Foto: Grasser Racing

  Foto: Grasser Racing

  Iskustvo sa Daytonom je nešto spektakularno, jedna od najlepših trka i događaja na kojima sam bio do danas, ako ne i najbolji. Publika, atmosfera, sve je organizovano tako da gledaoci budu zadovoljni, sve se činilo za spektakl u pravom američkom stilu i mogu da kažem da sam stvarno zadovoljan što sam bio ovde.

  Foto: Grasser Racing

  Foto: Grasser Racing

  Na žalost, nismo završili trku, na kraju je bilo problema sa motorom, koji je otkazao… Moram da se zahvalim timu Grasser, odlična su ekipa, dali su nam zaista dobar automobil koji, eto, nije izdržao. Nadam se da ću u ovoj sezoni biti u prilici da nastavim moju avanturu s njima. Radimo na tome, videćemo…”, izjavio je nakon trke Pavlović.

  Izvor: Miloš Pavlović PR Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: 24 časa, daytona, grasser racing, huracan, lamborghini, miloš pavlović, ostalo, rolex
  Popularni komentari
  • M
   Marko

   Bravo Milose