0

Miloš Pavlović nastupa na trci Rolex 24 časa Daytone!

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborghinija, sledećeg vikenda zvanično započinje sezonu 2017, nastupom na čuvenoj trci izdržljivosti Rolex 24 Daytona, koja startuje u subotu, 28. januara

Foto: Miloš Pavlović PR Team

Foto: Miloš Pavlović PR Team

Miloš se već nekoliko nedelja ozbiljno priprema za nastup na trci. Biće prvi vozač sa ovih prostora i sa srpskom licencom koji će se pojaviti na tako velikom automobilističkom događaju u SAD. Beograđanin praktično nije imao pauzu između dve sezone, s obzirom da je obaveze u ostalim Lamborghinijevim programima imao do poslednje nedelje decembra.

pročitaj još

  Naš as će na trci u Daytoni prvi put nastupati kao deo Grasser Racing tima, a Pavlović i ostatak ekipe već su bili u Daytoni pre desetak dana, gde su vozili prve treninge, upoznali se sa stazom, legendarnim kompleksom i čitavom atmosferom koja ih očekuje već za nekoliko dana. Procene su da će na samoj stazi trku pratiti oko 250.000 gledalaca!

  Foto: Miloš Pavlović PR Team

  Foto: Miloš Pavlović PR Team

  “Jako sam srećan što mi je ukazano poverenje da predstavljam Lamborghini, kao i svoju zemlju Srbiju na jednoj od najvažnijih i najčuvenijih trka na svetu, 24 časa Daytone. Za mene je nastup na ovom takmičenju prava čast! Ovo je ujedno i istorijski trenutak za naš autosport.”

  Uz trku 24 časa Le Mana, trka u Daytoni je jedna od najpoznatijih i najprestižnijih trka izdržljivosti na svetu, a uz 500 milja Indianapolisa i 500 milja Daytone (na ovalnoj stazi), spada među najčuvenije u Sjedinjenim Američkim Državama. Vozi se od 1962. godine, a ovo je njeno 55. izdanje. Eksperti kažu da ovogodišnjom trkom počinje nova era sa novim automobilima u klasi prototipova, kao i brojnim novim takmičarima u GT klasama. Pavlović, Grasser Racing tim i osam automobila Lamborghini Huracan nalaze se u najbrojnijoj GTD (GT Daytona) klasi, u kojoj će nastupiti čak 27 posada. Za trku je u četiri kategorije, inače, prijavljeno ukupno 55 automobila.

  Foto: Miloš Pavlović PR Team

  Foto: Miloš Pavlović PR Team

  Miloš u Daytonu putuje u utorak, a čitav program na stazi počinje već u sredu. Prvi treninzi i kvalifikacije voze se u četvrtak, a sama trka startuje u subotu, 28. januara, u 14 h po lokalnom vremenu.

  Izvor: Miloš Pavlović PR Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: daytona, gt, huracan, lamborghini, miloš pavlović, ostalo