3

UBEDLJIV TRIJUMF: Dominacija Vesnića i Lalušića na riječkom Grobniku

Foto: Lein Racing Team

Foto: Lein Racing Team

Ekipa u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Mladen Lalušić nije imala dostojnog konkurenta, ni u sprint, ni u endurance trci koje su vožene tokom prvog trkačkog dana na Grobniku pa je tim zabeležio nove vredne bodove u okviru šampionata centralne Evrope.

Još počev od kvalifikacionih vožnji voženih u prepodnevnim satima, bilo je jasno da su srpski automobilisti jednostavno nepobedivi i da ih samo tehnički kvar može odvojiti od najvišeg stepenika pobedničkog postolja. U prvoj sprint trci, Milovan Vesnić je od samog starta, sa pol pozicije, poveo trku i rutinski prošao kroz cilj kao prvoplasirani, ispred timskog kolege Mladena Lalušića i još jednog vozača iz Srbije, Nemanje Milovanovića, koji je upotpunio dominaciju naših automobilista.

Foto: Lein Racing Team

Foto: Lein Racing Team

U endurance trci od jednog sata ponovila se slična situacija. Ovoga puta u tandemu, Leinovi vozači su za čitav krug iza sebe ostavili vozače Lema Racinga, slovenačkog tima koji se takmiči i u prestižnom ETCC-u. Kao kuriozitet moramo istaći da su iza Vesnića i Lalušića trku završili i ljuti profesionalci iz Italije, Fillipe Dracone i Jacob Baratta od kojih je Dracone poznat i kao učesnik američke Indy car serije.

Milovan Vesnić nije krio zadovoljstvo nakon završenih trka u Rijeci: “Šta reći više od onoga što pokaziju sami rezultati. Od direktnih konkurenata u istim automobilima bili smo brži i po nekoliko sekundi na kvalifikacijama, bili smo brži od Radical prototipa iz klase D5, konkurente sa Seatima nakon sat vremena vožnje ostavili smo iza sebe za gotovo dva kruga. Moram biti zadovoljan onim što kao ekipa pokazujemo i kako napredujemo. Pohvale i interesovanje za naš rad od strane direktnih konkurenata još su jedan dokaz da idemo u pravom smeru. Gledajući sa strane i po postignutim rezultatima, sve izgleda veoma lako, ali iza nas je težak rad koji daje rezultate.”

Foto: Lein Racing Team

Foto: Lein Racing Team

I mladi novosadski as Mladen Lalušić ima slično viđenje situacije: “Drugim mestom u sprintu i prvim u enduransu sam naravno zadovoljan. Mogu se pohvaliti i najboljim vremenom kruga u sprint trci. Vremenski uslovi kombinovani sa stanjem asfalta na Grobniku svim takmičarima su zadavali velike glavobolje. I sam sam imao problema sa pneumaticima, ali sam srećom priveo obe trku kraju gotovo na žicama. Prvi put se takmičim u Rijeci i verujem da ću u nedelju biti još bolji.”

Lein Racing takmičenje u Hrvatskoj nastavlja danas, kada je na programu prvo kvalifikaciona vožnja, a u 12.00h druga sprint trka šampionata centralne Evrope.

Izvor: PR Lein Racing Team

chats-viber-ts

Tagovi: grobnik, lein racing, milovan mikica vesnić, mladen lalušić, seat leon
Popularni komentari
 • D
  Del

  Bravo majstori.

 • N
  NR

  Deri komsijsku boraniju!

 • D
  Dr 011

  Momci, svaka vam cast. Zelim vam sve najbolje.